E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye barışmayı zorlaştırıyor"---

"Türkiye barışmayı zorlaştırıyor"

Türkiye barışmayı zorlaştırıyor
25 Temmuz 2013 - 16:06 borsagundem.com

İsrail medyası, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Mavi Marmara müzakerelerinin tıkanmasından İsrail'i sorumlu tutan açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dokuz Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara baskına ilişkin olarak iki ülke arasında yapılan görüşmelerde İsrail'in takındığı tutumunu eleştiren açıklamaları, İsrail medyasında yankı buldu. İsrailli medyada iki ülke arasındaki yapılan görüşmelerde sadece üç toplantının yapılabildiğine, ondan sonra "tıkandığı"na dikkat çekilirken "Türkiye, barışmayı zorlaştırmaya devam ediyor" görüşü öne sürüldü.
JPOST: Görüşmeler, sadece üç toplantıdan sonra tıkandı
Jerusalem Post, Ankara'nın görüşmelerin çıkmaza girmesinden Kudüs'ü sorumlu tuttuğunu, Bülent Arınç'ın da anlaşmazlık konusunun tazminat tutarından değil, İsrail'in Mavi Marmara baskını "yanlış" bir eylem olarak kabul etmemesinden kaynaklandığını söylediğini belirterek "Türkiye ile İsrail arasındaki barışma görüşmeleri, sadece Nisan ve Mayıs'ta yapılan üç toplantıdan sonra tıkandı" diye yazdı.
Daha önce gelen haberlerde ise çıkmazın İsrail'in ödeyeceği tazminat miktarına ilişkin olduğun belirtildiğine işaret eden gazete, Türkiye ile müzakereleri yürüten İsrailli heyetin başkanı olan Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror'un ise, Türkiye ile barışmanın bir parçası olarak İsrail'in Gaze ablukasına son verme taahhüdünde bulunmadığını söylediğini anımsattı.
Arutz Sheva: Türkiye barışmayı zorlaştırmayı sürdürüyor
Türkiye'nin Mavi Marmara kurbanları için tazminat ödenmesinin "yeterli olmadığını" söylediğini vurgulayan Arutz Sheva sitesi ise, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ve kurbanlara tazminat ödenmesine ilişkin görüşmelere rağmen, Türkiye, iki ülke arasındaki barışmayı zorlaştırmaya devam ediyor" iddiasında bulundu.
Netanyahu'nun ABD Başbanı Barack Obama'nın "baskısı" ile özür dilemeyi ve tazminat ödemeyi kabul ettiğini kaydeden Arutz Sheva, su ayın başlarında İsrail'de açıklanan bir ankete göre, İsraillilerin yüzde 71'inin Türkiye'den özür dilemek için haklı bir nedenin bulunmadığına inandığını, sadece yüzde 28'inin ise Erdoğan döneminde ilişkilerin iyileşeceğini düşündüğünü belirtti.
Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer verilen haberde ise, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mart ayında resmen Türkiye'den özür dilediğini ve tazminat ödemeyi kabul ettiğini kaydetti. Gazete, "Ancak tazminat görüşmeleri, tarafların Nisan ve Mayıs'ta olmak üzere üç toplantı yapmalarından sonra askıya alındı. Doğrulatılmayan haberlere göre başlıca nedeni de para tutarı konusundaki görüş ayrılıkları idi" diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Exchnage30 Temmuz 2013 12:57

    Arkadaş önce insan olmayı öğrenin,sonra özür dilemeyi inanın öğreneceksiniz.Lanetlenmiş bir toplumsunuz ama napalım gibi dedelerimiz size zamanında kucak açıp,yok olmakdan kurtarmış sizi.