E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTÜRKİYE BELÇİKA'NIN KOLTUĞUNU KAPABİLİR---

TÜRKİYE BELÇİKA'NIN KOLTUĞUNU KAPABİLİR

TÜRKİYE BELÇİKA'NIN KOLTUĞUNU KAPABİLİR
04 Ekim 2010 - 08:25 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu ile Dünya Bankası, arasında Washington'da yapılacak yıllık toplantı öncesi IMF reformu tartışmaları sürüyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası'nın 8-10 Ekim arasında Washington'da yapacağı yıllık toplantıları öncesi IMF reformu tartışmaları sürüyor. Wall Street Journal gazetesi, Avrupa Birliği'nin, IMF yönetim kurulundaki sekiz sandalyesinden ikisinden vazgeçme önerisinin gelecek hafta yapılacak IMF toplantısında benimsenmesi beklenmemekle birlikte bir uzlaşıya yol açabileceğini belirtti. Kapsamlı bir reforma dek "mütevazi ve geçici" değişikliklerin yapılabileceğini kaydeden gazete "Örneğin, Türkiye, Polonya veya Güney Kore, halen Belçika, Hollanda veya Danimarka tarafından işgal edilen icra-direktörlük sandalyelerini üstlenebilir" diye yazdı. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn da Avrupa'nın yönetim kurulundaki temsil düzeyinin aşırı olduğu için yükselen ülkelere yer açması gerektiğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)