E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye dezenflasyon sürecinde---

Türkiye dezenflasyon sürecinde

Türkiye dezenflasyon sürecinde
26 Mayıs 2014 - 16:32 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinde olduğunu belirtti

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın Portekiz'de "ECB Forum on Central Banking" toplantısında sunum yaptı. "Türkiye dezenflasyon sürecinde" diyen Başçı şunları kaydetti: "Enflasyondaki dalgalanma ağırlıklı olarak uluslararası sermaye akımlarındaki volatilitedenkaynaklanıyor. Kur geçişkenliği enflasyonda dalgalanmaların ana nedenlerinden biri. Reel döviz kurundaki dalgalanma oldukça büyüktü. Lehman krizi sonrası iyileşme oldukça dikkate değer, bir yandan da daha yüksek dış açığa neden oluyor. Enflasyon oynaklığının bir diğer ana belirleyicisi kredi döngüsü. Enflasyon beklentileri oldukça istikrarlı ancak hedefin üzerinde." Faiz konusunda da değerlendirme yapan Başçı, "Faiz oranı ikilemi makroihtiyati önlemleri gerekli kılıyor. Kur istikrarı düşük global faiz oranları ile uyuma ihtiyaç duyuyor, kredi istikrarı global faiz oranlarından daha yüksek yurtiçi faizleri gerektiriyor. Çözüm ise düşük faizler, sıkı makroihtiyati politika. Makroihtiyati politikalar Lehman sonrası iyileşme döneminde sıkılaştırıldı" dedi. Başçı, geçici faiz artışlarının kredi ve kuru dengelemede yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şaka26 Mayıs 2014 23:56

    faizi beş puan indirirsen,faizi yüksek olan brezilya Arjantin gibi ülkelere parayı aktarırlar,senin kısa vadeli borçların dağ olmuş,çevirmek zorundasın,milleti kandırmayalım,türkiye dünyanın en borçlu ve bu borçları en kısa vadeli ülkelerinden biridir,gerçek budur!gerisi seçim masalları !saf yurdum insanlarını kandırmak için anlatılan hikayeler.

  • kartaly32326 Mayıs 2014 17:21

    Dezenflasyon: Fiyat artış hızının azalması anlamına gelmektedir. Yüksek enflasyondan düşük enflasyona geçiş sırasında yaşanan düşen enflasyon sürecini ifade etmektedir...

  • MB Başkanı26 Mayıs 2014 17:13

    Başarılar bizim sayemizde, başarısızlıklar ise hep dış nedenlerden kaynaklanıyor. İnanmayan araştırsın kardeşim...

  • fahri26 Mayıs 2014 16:44

    şaka mı bu?...felakete sürüklüyor ülkeyi...farkında değil...