E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye dezenflasyon sürecinde---

Türkiye dezenflasyon sürecinde

Türkiye dezenflasyon sürecinde
02 Haziran 2014 - 06:58 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, kurlardaki oynaklığın enflasyona etki ettiğini açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye'nin bir dezenflasyon sürecinde olduğunu söyledi. 
Paris'te Cuma günü düzenlenen G30 toplantısında "Gelişmekte olan Piyasalarda Stresler: Nedenleri ve Olası Çözümler" konulu bir konuşma yapan Merkez Bankası Baykanı Başçı, Türkiye'nin bir dezenflasyon sürecinde olduğunu ve enflasyonda dalgalanmanın büyük ölçüde uluslararasI sermaye akışlarında oynaklıktan kaynaklandığını söyledi. Kurların fiyatlara yansımalarının da enflasyon dalgalanmalarının ana etkenlerinden biri olduğunu ifade eden Başçı, kurda oynaklığın oldukça büyük olduğunu dikkat çekti.
Enflasyonda oynalığın diğer bir ana belirleyicisinin kredi konjonktürü olduğuna da işaret eden Başçı, TCMB'nin bu dalgalanmalı nedenleri ile başa çıkmak için attığı adımlardan örnekler verdi. 
Başçı, "Merkez Bankası yapısal bir enstran olarak zorunlu karşılıkları kullandı. Vade temelli zorunlu karşılıklar, kur bazlı zorunlu karşılıklar, kaldıraç bazlı zorunlu karşılıklar ve rezevrv
opsiyon mekanizması. Geçici faiz artırımları da kredi ve kurlarda istikrarın sağlanmasına yardımcı oldu" değerlendirmelerinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)