E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Türkiye dünyayı olumsuz etkiliyor'---

'Türkiye dünyayı olumsuz etkiliyor'

'Türkiye dünyayı olumsuz etkiliyor'
02 Şubat 2014 - 12:07 borsagundem.com

2008 krizini önceden bilinen ve kendine kahin yakıştırması yapılan Nouriel Roubini, aralarında Türkiye olan ülekerle ilgili açıklamalarda bulundu

2008 finansal krizini tahmin etmesiyle bilinen ‘kahin’ lakaplı ekonomist Nouriel Roubini gelişmekte olan ülkelerde ilgili geleceğin parlak olduğunu söylerke siyasal risklere de dikkat çekti.
Kırılgan beşli olarak bilinen, Türkiye, Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Güney Afrika ekonomileriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist, “ Türkiye’nin politik atmosferi aynı zamanda bazı gelişmiş ekonomileri de olumsuz olarak etkiliyor” diye konuştu.


KENDİLERİNE HAS SORUNLARI VAR

Uzun vadede gelişmekte olan ülkelerle ilgili olarak pozitif tahminlerde bulunmanın yerinde olacağını savunan Roubini, “  Gelişmekte olan ülkelerin kendilerine has sorunları var. Kentleşme, büyüme baskısı, düşük milli gelir bunlardan bazıları. Fakat bu ülkelerde ciddi bir tüketici sınıfının oluşması ve üretimin artması yapısal reformların hızını artıracaktır” ifadelerini kullandı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekfens03 Şubat 2014 01:04

    umarım bu hafta tekfen için gelecek güzel haberlerle pozitif oluruz..tanaptan büyük pasta bizim.

  • ayı güçlenerek geri geldi03 Şubat 2014 00:23

    anlaşılan herkes perşembe ve cuma günü malı kucağına almış herkes borsa yükselcek diyo:) o zaman şelalere hazır olun

  • Falanca02 Şubat 2014 17:19

    Şu an Türkiye'den çıkan para yok ama sanırsın ki bütün para gitti dolar kıtlığı başladı. Önce rakamlara bakmak lazım. İhtiyacı olan dolar değil ihtiyaç duyduğu ürünleri alsın. Cep telefonu satışları ocakda patlamış keza işi bilenler geçen sene arabasını yenilediler. Yakında çok geç olur.

  • Büyük yatırımcı02 Şubat 2014 15:58

    Stiglitz , Krugman gibi değerli ekonomistlerin analizleri dikkate alınır da , bunun benden tek farkı ben de para var , bunda o da yok ... Medya maymunu , değersiz , sıradan , vasat bir ekonomist.

  • kazım02 Şubat 2014 15:24

    hani ekonomimiz çok sağlamdı,hani 9 şiddetindeki depreme dayanıklı idi,hani İMFye dahi borç veriyorduk.şimdi ÜFÜRSEN bile yıkılacak halde olduğumuzu amerika paralarını çekmeye başlayınca anladık.

  • Borsacı 02 Şubat 2014 15:21

    Üretmeden tüketme şehir efsanesini bırakmak lazım. Pahada ucuz yükde ağır şeyler üretip, hafif ve pahalı ürünleri ve enerjiyi dışarıdan alıyoruz. Şu konfeksiyonda marka olduğumuz takdir de olayın rengi bir anda değişir. BIM'de 25 liralık ayakkabı NIKE yazınca 100 lira oluyor.

  • Borsacı02 Şubat 2014 15:04

    Bunun neresi kahin ? Newyork 'taki residansında düzenlediği alemlerden başını kaldırırsa , böyle arasıra kafasına göre yorum yapıyor , ya tutarsa ... Ciddiyetsiz , güvenilmez , alemcinin biri , söylediklerinin hiç bir değeri yok !

  • doğa02 Şubat 2014 14:31

    eee doğru üretmeden tüketiyoruz

  • yatırımcı02 Şubat 2014 13:55

    bu adamlar birilerinin maşası aldıkları pozisyona göre bunları konuşturuyorlar.en iyi kendi stratejini kendin belirleyeceksin...

  • ky02 Şubat 2014 13:26

    bozuk(Durmus) saate günde birdefa dogruyu gösterirmis---bu adamda o kadar yorum yapiyorki herhalde biri cikacak,,,

  • ali uzun02 Şubat 2014 12:29

    dün başka şey söylüyordu bugün başka.bu adama güvenilmez...