E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye için endişe verici rapor---

Türkiye için endişe verici rapor

Türkiye için endişe verici rapor
26 Temmuz 2013 - 09:14 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın yayınladığı raporda, enflasyon açısından Rusya ve Türkiye için endişe kaynağı olabilecek göstergelere dikkat çekildi

Goldman Sachs dün yayınladığı CEEMEA Enflasyon Monitörü raporunda, Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesinde enflasyon ivmesinin pozitife döndüğü belirtildi. Ardından da enflasyon dinamiklerine ilişkin sinyal veren TRIM göstergesinin, enflasyonun önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya için endişe kaynağı olabileceğini işaret ettiği vurgulandı.
Türkiye ve Rusya'da kur zayıflıkları ve talep baskılarının yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirten Goldman Sachs, bu ortamda TCMB ve Rusya MB'nin para politikasını gevşetmek için çok fazla alanı olmadığını ifade etti. Goldman Sachs, içinde bulunulan durumda Türkiye ve Rusya'dan gelecek 4 çeyrek dönemde parasal sıkılaştırmaya gitmelerini beklemenin şaşırtıcı olmayacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TUĞRUL.26 Temmuz 2013 12:39

    Hasan bey hayal dünyası diye nitelemek ne derece doğru bilmiyorum .ancak bu düne kadar dediğim kurumlar değilmiydi notu arttıran yada siz bu konudan bi habersiniz.hayal gücüymüş?Türkiye cumhuriyeti enaz diğer ülkeler kadar gelişmiştir,gelişmeyede devam edecektir.yeterki inanç ve çalışmamız olsun.

  • rözer26 Temmuz 2013 11:50

    Dün verdikleri puanlarla Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke konumuna getirenler,nasıl oldu da bugün tam tersine görüşlerini ilan ediyorlar.Belki Kredi derecelendirme kuruluşları parası olanın isteği ve çıkarı doğrultusunda görüşlerini açıklayıp Hükümetlerin ve Merkez Bankalarının kararlarını etkilemek için böyle aykırı işler yapıyorlar.

  • tülin26 Temmuz 2013 11:42

    Cari açığın tanımını öğrenin yeter.Megalomanca yorum yapmayın ki ben de okuyayım.Ülkemixzin gerçeklerini niye görmek istemiyorsunuz?

  • selim26 Temmuz 2013 10:59

    MENDERES TEKSTİL hisse yaklaşık % 75 düşüş yaptı.. bunun %32 si blanço kar açıkladıktan sonra oldu. yani herdurumda düşüş devam ediyor.bir buçuk yılda yukarı bir defa dahi tepki vermedi. tekstil firmaları için fiyatı en düşük hisse. gözaltı pazarındaki bir çok hisse bunun fiyatından yüksek.gelgörki gazetelere medyaya işlerimiz çok iyi,ihracat rekorları kırıyoruz diye açıklamalar yapıp madalyonun bu yüzünde yatırımcıyı soluksuz sömürüyorlar..

  • Hasan26 Temmuz 2013 10:20

    Tugrul arkadasim, daha dune kadar bu kuruluslar agizlarini acip kotu bir sey diyince, on misli hukumet tepkisi aliyorlardi, derecelendirme kuruluslari bir not arttirmadi diye neredeyse ulkeden kovacaklardi. Onun bunun dedigini bos ver, son on yilda ulkenin borclanma, ithalat ihracat dengelerine bak, anlarsin durumun vahametini. Gelisiyorum diyen ulke cari acik vermez. Cari fazla verir, birikim yapar. Gelismis ulkeler cari acik verebilir. Zaten vaktiyle oldukca birikmisleri vardir cunku. Ama siz Turkiye'yi kendinize gore 'gelismis ulke' sinifina koyuyorsaniz da bu sizin hayal gucunuzun gelismisliginden baska bir sey degildir.

  • Akhan26 Temmuz 2013 10:08

    Ekonomi iyi gidiyor diyen, bu sistemden nemalananlardan başkası değil. Elin parasıyla göstermelik bir refah yaşanıyor şu an. Ama ne zamana dek gidecek göreceğiz...

  • TUĞRUL.26 Temmuz 2013 09:30

    HEPSİ SÖZ BİRLİĞİ ETMİŞLER.DÜNE KADAR NEYDİ ŞİMDİ AĞIZLARI NE DİYOR.GEZİDE BAŞARAMADIKLARINI RAPORLARLA DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORLAR.DEMEKKİ İYİ YOLDAYIZ.