E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürkiye için pozitif seyir sürüyor---

Türkiye için pozitif seyir sürüyor

Türkiye için pozitif seyir sürüyor
09 Mayıs 2014 - 08:17 borsagundem.com

Risk ortamı gelişmekte olan ülkeler ve Türkiye için pozitif seyir gösteriyor

Risk ortamı Gelişmekte Olan Ülkeler ve Türkiye için pozitif seyretmeye devam ediyor.

1. Dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, araştırma bölümünün Haziran ayında ekonomik tahminleri güncellemesini takiben politika adımı atabileceklerinin sinyalini verdi. Atılabilecek adımın detayları konusunda bilgi paylaşılmazken Euro, ABD Doları karşısında 1,3840 seviyesine gevşedi.

2. Bu sabah Çin'de açıklanan enflasyon verileri beklentilerin altında kaldı. Üretici fiyatları %2,0 oranında gerilerken tüketici fiyatları ise %1,8 oranında arttılar. Geçtiğimiz ay TÜFE enflasyonu %2,4 oranındaydı ve beklenti %2,1 idi. En önemli üç ithalat kaynağımızdan birisi olarak Çin'de üretici fiyatlarının baskı altında olması Türkiye'nin ithalat faturası için olumlu. Aynı zamanda Dünya'nın önemli hammadde ithalatçılarından birisi olarak da Çin'deki atıl kapasite küresel olarak emtia fiyatlarının düşük seyretmesini sağlamakta ve dolaylı olarak Türkiye gibi ülkelerin girdi maliyetlerini düşürmekte.

Bu sabah Hindistan SENSEX %0,55 Endonezya JCI da %0,17 oranında primle işlem görmekteler. Ülke risk priminin 174 baz puana kadar iyileşmesiyle birlikte USD/TRY'ın da 2,0956 direncini kırmasını takiben takip ettiğimiz ikinci seviye 2,0685'in test edildiğini gözlemliyoruz. Türk Lirası'ndaki değer kazancı beklentilerimizden hızlı gelişti. 22 Mayıs PPK'ya kadar kurun bahsettiğimiz bantta seyretmesi muhtemel. Risk ortamı ve kur, Borsa İstanbul'un 80bin hedefindeki seyrini şekillendiriyor.

Makro veri tarafında bugün TSİ 09:00 Alman Dış Ticareti öne çıkmakta. Almanya, uluslararası camia tarafından dış talep yerine iç talep ile büyümeye geçmesi konusunda baskı gören ülkelerden. İngiltere'de de TSİ 11:30'da Dış Ticaret verisiyle birlikte Sınai Üretim açıklanacak. İngiltere'de ekonomi dengeli ve tüm sektörlere yaygın olarak toparlanmakta. Dış Ticaret açısından güçlü Sterling ise kaygı oluşturmuyor. Çünkü İngiltere ihracat gücünü hizmet sektörüne dayandırmakta. ABD'de ise TSİ 17:00 Toptan Satış Envanterleri ile birlikte JOLTS İş İlanları verisi takip ediliyor olacak.

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aman dikkat09 Mayıs 2014 11:39

    tek bir hisse ile ile endeksi tutmaya çalıştıklarında birileri, her zaman terse düşmüştür k.yatırımcılar.

  • hisseler tehlikeli artık09 Mayıs 2014 09:30

    banka ve özel sektör karları düşmüş ise yabancı raporları olsa olsa gel gel yapıp gömmek için goygoydur,kerizler dahi yemez bunu yaz geliyor borsalarda gerileme mevsimi dış konjonktüre uygun olumsuzluklarla birlikte gelirken nakitte kalmalı bence uzun süre.

  • mayısta sat başladı09 Mayıs 2014 09:13

    gaz verip borsada satış yapacaklar demek olur aman dikkat bugün çak çak olmasın yabancı kağıtlarında.