E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürkiye ile İran arasında petrol anlaşması!---

Türkiye ile İran arasında petrol anlaşması!

Türkiye ile İran arasında petrol anlaşması!
26 Nisan 2016 - 16:57 borsagundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'İran’dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon euro tutarında ray verecek' dedi

Karabük’te üretilen demiryolu raylarının İran ile petrol karşılığında takas anlaşmasına imza atıldığını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Karabük Türk endüstri sanayisinin genç Cumhuriyet döneminde kurulduğu önemli bir ilimizdir. Bugün Karabük’ün markası olan kardemir’i yaşatmak; Türkiye’nin kalkınmasına aynı şekilde katkı sağlaması için elimizden gelen her türlü gayreti sağlıyoruz. Biz iktidara geldiğimiz güne kadar ray yapamıyorduk. Biz bakanımızın da o dönemdeki katkıları gayretleriyle bu çalışmaları yaptık. Onunla da kalmadı, dışarıya da ray yapıp satıyorlar. Geçen günler İran’a 80 milyon euroluk bir alışveriş ray satımı konusunda ifade ettik. Takas esasına göre öyle bir sözleşme de imzalattık. Şöyle olacak. İran’dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon euro tutarında ray verecektir. Bu Karabük’ün bir yıllık işinin garantiye alınması demektir. Hem Karabük hem de ülkemiz için anlamlı ve önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ert26 Nisan 2016 21:17

    Kellik kader değil üzülmeyin, artık hisseye yarın tavandan bakarsınız. Filyos limanıda inşaaya başlıyormuş. Ahh ah bakan bey ne olacak bu çekemeyenlerin halları.

  • ÖZ-ÖZ26 Nisan 2016 18:03

    Bizden önce, haberi Kardemir pek şenlikli karşılamadı anlaşılan, %4'lük düşüşle...

  • ÖZ-ÖZ26 Nisan 2016 18:02

    Bizden önce, Kardemir haberi pek şenlikli karşılamadı anlaşılan, %4 lük bir düşüşle... Koç Grup'una sormak lazım, acaba haberleri varmı? Sözde takas sözleşmesiymiş... Parayı kim kime verecek? Tam Zarrab'lık ''flow chart'', akım şeması olacak herhalde!

  • yılmaz26 Nisan 2016 17:34

    rayın parasını kim verecek ?yaz tahtaya kardemir mi diyecekler ?Yoksa kardemir petrol işlerine mi giriyor ?