E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ile ticaret anlaşmasını feshetti---

Türkiye ile ticaret anlaşmasını feshetti

Türkiye ile ticaret anlaşmasını feshetti
28 Ekim 2014 - 12:42 borsagundem.com

Mısır hükümeti, Türkiye ile imzalanan ticaret anlaşmasını feshetti

Mısır hükümeti askeri darbeyle iktidardan indirilen Muhammed Mursi zamanında Türkiye ile imzalanan ticaret anlaşmasını feshettiğini açıkladı.

Mısır haber Ajansı MENA’nın haberine göre, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Ahmet Emin, Müslüman Kardeşler hükümeti döneminde Türkiye ile imzalanan ve Türk tırları ve gemilerininMısır toprakları ve deniz sularını kullanmasına izin veren anlaşmanın Mısır’ın ulusal ekonomisine büyük zararlar verdiğini iddia etti.

Emin bu nedenle Mısır Ulaştırma Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı ve yüksek otoriteler ile koordinasyon içinde anlaşmaya son verme ve önümüzdeki Mart ayında süresi sona erecek anlaşmanın süresini uzatmama kararı aldıklarını bildirdi.

Mısır'da Mursi hükümetinin General Sisi tarafından devrilmesinden sonra Türkiye-Mısır ilişkileri krize girmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet28 Ekim 2014 13:46

    Eski başbakanın Türkiyeye armaanı olsa gerek.Şahsi idolojisi için Türkiyenin çıkarlarını hiçe sayan eski başbakan şimdi çokmu mutlusun.

  • adalet28 Ekim 2014 13:37

    o tın bu tın da, biz de her şeyi üreten her ülkeye satan bir ülke değiliz. avrupa tın, uzakdoğu tın. ne üretiyorsun ki kime satacan o zaman. sattığın 2 montaj ürün, bir de gıda, tekstil. geri kalmış ülkeyiz ama kendimizi de dev aynasında görüyoruz . bizim diğer ülkeleri geçtiğimiz tek konu ağır vergiler

  • index28 Ekim 2014 12:52

    çok ta tınn.....