E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye kırılgan üçlüde yer aldı---

Türkiye kırılgan üçlüde yer aldı

Türkiye kırılgan üçlüde yer aldı
04 Ocak 2018 - 14:23 borsagundem.com

BofAML'nin altı aylık gelişen piyasalar değerlendirmesine göre kırılgan üçlü Türkiye, Güney Afrika ve Brezilya'dan oluşuyor

Bank of America Merrill Lynch'in 68 ülkeyi kapsayan altı aylık gelişen piyasalar değerlendirmesine göre Çin ve Rusya en sağlam ülkeler olurken, Güney Afirka, Brezilya ve Türkiye “kırılgan üçlü”yü oluşturuyor.

Bahreyn, Belarus, Gabon, Mozambik ve Umman yapılan değerlendirmede 68 ülke arasında en alt sırada yer aldı.

Rusya öne çıkan 10 önemli gelişen piyasa arasında yer alırken, gelişen piyasalar arasında en az kamu borcuna sahip olduğunun altı çizildi. Değerlendirmede Rusya'nın en düşük iç ve dış özel sektör borcuna sahip olduğu belirtildi.

68 ekonomi arasında en az korunmasız piyasanın Tayvan olduğu ifade edilen BofAML değerlendirmesinde Bulgaristan ve İsrail'in de güçlü olduğu belirtildi.

Güney Afrika'ya ilişkin stagflasyona dikkat çekilen değerlendirmede ikiz açığa ve sektörlerdeki yüksek açığa vurgu yapıldı.

Türkiye'nin önemli gelişen piyasalar arasında sondan ikinci sırada yer aldığı değerlendirmede enflasyon ve yüzde 100'ün üzerindeki kredi/mevduat rasyonu işaret edildi. Dış likidite ve borçlanma göstergelerinin de endişe verici olduğu söyleyen değerlendirmede GSYİH artışının ve mali pozisyonun güçlü seyrini koruduğu dile getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sait04 Ocak 2018 15:56

    enflasyon zulümdür.aldığın birşeyi seneye aynı fiyata alamıyorsun.enflasyonun sebebi faiz değildir.talep enflasyonu ve maliyet enflasyonu vardır.maliyetlerin içinde faiz de olduğundan etkisi vardır ama faiz enflasyon sürecinin sonucudur.vatandaş aynı malı seneye aynı fiyata alamayınca,elindeki varlıklardan daha çok gelir elde etmek ister evi varsa kirasını artırır,işi varsa maaşına zam ister,arsası varsa fiyatını artırır.bankada parası varsa daha çok faiz ister.bunlar bileşik kaplar misali biri artınca diğeri de artar.faiz,kira,rant,ücret.

  • Okie Dokie04 Ocak 2018 14:31

    Çok kırıldım bu habere çoook :)

  • mustafa04 Ocak 2018 14:30

    bunların ne kadar büyüdüğümüzden haberi yok her halde :D :D :D