E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye neden hedefte?---

Türkiye neden hedefte?

Türkiye neden hedefte?
20 Şubat 2016 - 07:33 borsagundem.com

Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Türkiye için çok çarpıcı bir analizde bulundu

Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Türkiye'nin Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşması sebebiyle terör saldırılarının hedefinde olduğunu belirtti.

Merzuki, Ankara'da dün gerçekleştirilen terör saldırısına dair resmi Facebook sayfasında yayımladığı mesajda, Türkiye'yi öven sözlere yer verdi. 

Merzuki'nin mesajında şu ifadeler yer aldı: 

"Türkiye, Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşarak rol model oldu. Türkiye, iki milyondan fazla Suriyeliye desteğinden ve onları korumasından, Arap Baharı'na, özellikle ordu ve güvenlik konularında Tunus'a verdiği her türlü destekten, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarısından ve büyük devletlerle yarışmasından dolayı cezalandırılmak amacıyla terör saldırıları aracılığıyla hedef alındı." 

Türkiye'deki yönetimi temsil edenleri iyi tanıdığını vurgulayan Merzuki, mesajında, "Halkın yüksek bir demokrasiyle birçok kez seçmiş olduğu yönetimdeki insanları tanıdığım kadarıyla, bu gaddar saldırılar, onların ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır" ifadelerini kulllandı.

Mesajda ayrıca, "Allah bu korkakça saldırının kurbanlarına rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar versin. Allah, şer odaklarının hedefindeki Türk halkının yaralarını sarsın" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya20 Şubat 2016 12:05

    icimizdeki işbirlikçi hainler olmasa idi şimdi piriç taralalarından çıkmış koreden daha ileri olurduk artık o ittahatçı artıklarına geçit yok osmanlı torunları cumhuriyetimize sahip çıkıyor ve yükseltiyor

  • sa20 Şubat 2016 10:51

    Allah razı olsun.

  • K220 Şubat 2016 10:30

    ADAMI TANIMALI...NASIL BİZİMKİLER GİBİ SALDIRYI YAPAN YPG DİR DİYORSA İNATLA .SONRA BİRİ PKK YAN KOLU İSMİNİDE VERİYORSA BİRİSİ YALAN SÖYLÜYOR YALAN SÖYLEMEK GÜNAHTIR AMA BU KADAR YALANCI BİR KOMŞUNUZ OLSA İÇİ FİTNE FESAT DOLU SİZ NNE YAPARDINIZ...ELEŞTİRİYORUM HALKIM OYVERDİM....AMA BU KADAR OLMAZ...ARTİN İNSANI DİYOR Kİ BURASI BİZİMKESMEYİN AĞAÇLARIMIZI GÖLGEMİZİ...AMA İNSANLARI TAHRİK ETMEK İÇİN ZORLUYORLAR AYIPTIR.....

  • Flinta20 Şubat 2016 09:59

    İŞTE İŞİN ÖZETİ BUDUR.ALLAH MİLLETİMİZE VE DEVLETİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN.KAFİR VE HAİNLERE FIRSAT VERMESİN.