E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye Norveç'i de 3 golle geçti---

Türkiye Norveç'i de 3 golle geçti

Türkiye Norveç'i de 3 golle geçti
27 Mart 2021 - 21:56 borsagundem.com

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 2. maçında Norveç'i deplasmanda 3-0 mağlup etti ve 2'de 2 yaparak liderlik koltuğunu oturdu. Galibiyet golleri Ozan ve Çağlar'dan geldi. Milliler ilk maçta da Hollanda'yı 4-2 yenmişti.

A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ikinci maçında İspanya'da Norveç ile kozlarını paylaştı.

Milliler sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve grupta 2'de 2 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmanın henüz 4. dakikasında Ozan Tufan ile öne geçen A Milli Takım, 28. dakikada Çağlar Söyüncü'nün kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı.

Dakikalar 59'u gösterdiğinde ise sahneye bir kez daha Ozan Tufan çıktı ve durumu 3-0'a getiren golü kaydetti.

Norveç, 80. dakikada Thorstvedt'in gördüğü kırmızı kartla karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

4. dakika GOOLLL! Sol kanattan gelişen A Milli Takım'ın ilk atağında Yusuf Yazıcı'nın ortasında ceza sahası içinde buluştuğu topa güzel vuran Ozan Tufan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

11. dakika Uzun pasla gelişen Norveç atağında topla buluşan Haaland'ın pasında Sörloth topu ağlara gönderse de İspanyol hakem pozisyonun ofsayt olmasından dolayı golü geçersiz saydı.

19. dakika Norveç'in sağ kanattan atağında Ryerson'un ceza sahası içinde yarattığı tehlikeli pozisyonu savunma önleyerek, topu uzaklaştırdı.

26. dakika Norveç'in sol kanattan atağında, ilk vuruşunda defanstaki iki futbolcumuzdan dönen topu izleyen Sörloth'un ikinci kez sert vuruşunda top sol direkten döndü.

28. dakika GOOLLL! A Milli Takımı'nın sağ taraftan Yusuf Yazıcı ile kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında çok iyi yükselen Çağlar Söyüncü kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 0-2

30. dakika Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunun ardından Norveç ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Ozan Tufan'ın müsait durumda olmasına rağmen kötü vurarak topu auta gönderdi.

36. dakika Norveçli futbolcu Elyounoussi'nin iki futbolcumuzu geçerek ceza sahasında vurduğu top sağ direğin yanından dışarı çıktı.

41. dakika Norveçli futbolcu Haaland'ın sol kanattan geliştirdiği atakta yerden kale önüne ortasında kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu kurtardı.

43. dakika Gelişen kontra atağımızda ceza sahasında rakibini geçen ve kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf Yazıcı'nın vuruşunda kaleci Jarstein son anda müdahale ederek topu kornere gönderdi.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısı A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakika Norveç'in atağında Ryerson'un ceza sahası içine ortasında Mert Müldür son anda ayağıyla uzanarak topu kornere gönderdi ve tehlikeli bir pozisyonu önledi.

56. dakika Norveçli futbolcu Odegaard'ın sağ kanattan ortasında ceza sahasında Sörloth'un iyi yükselerek kafa vuruşunda top üst direğin üzerinden auta gitti.

59. dakika GOOLLL! Sol kanattan gelişen atakta Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde ceza sahası dışından güzel bir vuruşla kaleci Andre Hansen'in solundan uzak köşeye topu gönderen Ozan Tufan, kendisinin ikinci A Milli Takımı'nın üçüncü golünü attı.

61. dakika Burak'Yılmaz'ın pasında ceza sahası yayında Yusuf Yazıcı'nın yerden sert vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

63. dakika Norveçli futbolcu Odegaard'ın ara pasında Haaland'ın topu ağlara gönderdiği pozisyon ofsayt olmasından dolayı gol geçersiz sayıldı.

80. dakika Caner Erkin'e yerden sert müdahalesi sonrasında, oyuna girdikten 13 dakika sonra Kristian Thorstvedt kırmızı kart görüp, Norveç Milli Takımı'nı 10 kişi bıraktı.

90+3. dakika Müsabaka, A Milli Takım'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İLK 11'LER

Norveç: Jarstein, Ryerson, Ajer, Gregersen, Meling, Midtsjö, Berg, Elyounoussi, Odegaard, Haaland, Sörloth

Türkiye: Uğurcan, Mert Müldür, Çağlar, Umut Meraş, Okay, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ: KİMSEDEN KORKMADIĞIMIZI SAHADA GÖSTERDİK

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Norveç'i 3-0 mağlup eden Milli Takım'ın 2. golüne imzasını atan yıldız oyuncu Çağlar Söyüncü maç bitimi açıklamalarda bulundu.

Söyüncü, "İlk öncelikle tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun. Avrupa Şampiyonası gibi bir turnuvayı başarıyla tamamladık. Şimdi de Dünya Kupası'na başladık. Yendik ama tabi ki hatalarımız var. Ders çıkarıp Letonya maçında da 3 puan alıp diğer maçlarımızı bekleyeceğiz. Sosyal medyada 'korkuyorlar' dediler. Algı yapıldı. Biz kimseden korkmuyoruz! Sahada gösterdik" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru28 Mart 2021 18:18

    şenol güneş farkı...

  • ŞERAFETTİN28 Mart 2021 22:12

    Cok doğru elemelerde Şenol Güneş farkıyla sonuncu oldun Avrupa liginde küme düştün Hollanda birinci Sırbistan ikinci Norvecle baraj oynarsan görürsün Şenol Güneş ne farkını yazın buraya

  • yunus28 Mart 2021 12:50

    Okay ile Enes de soru işaretlerim vardı,,baktım onlarda çok güzel oynadılar,kendilerini bayağı geliştirmişler,,,avrupada oynamak çok güzel ya.

  • OZAN28 Mart 2021 12:31

    Ozan Tufan ı tanıyamadım,,milli takımda başka,Fenerde başka oynuyor,,insan bu kadar mı güzel oynar ya,,nazar değmesin maşaAllah ı var.

  • EKRİST28 Mart 2021 12:11

    10 milyonluk nufusa sahip bu iki ülke ve diğerleri nasıl olurda 85 milyonluk bir nufusa sahip ülkeye kafa tutar .taşlar sanki yerine oturuyor.sopa yiye yiye dövmesini öğreneceğiz.

  • Bir yorum28 Mart 2021 10:36

    Çoğusu yurt  dışında oynayan sporcularımız!   TEBRİKLER. Bu arada yine de bir soru aklıma geliyor bu Türkiye de ne eksikte gençler kısa zamanda tükenip ya nötr hale geliyor ya da patinaj yapıyor.

  • Pala28 Mart 2021 03:59

    Şenol hoca iyi takım kurmuş. 90li ve 2000li yıllarda hep kılpayı kazanırdı milli takım, şimdi ezip geçiyor

  • Mehmet28 Mart 2021 00:52

    Lütfen biraz nezaket. Arkadaşlar 1 tane atın bırakın. Nedir bu gol yağmurları. Sanki intikam alır gibi. Onlar da insan. Onuru var gururu var. Olmadı. .

  • Mehmet28 Mart 2021 12:05

    Sss espriden annamiyon mu lan sen.. Bu Batılılar bizi bi zamanlar 9-0 yenip evlerine donrrlerdi. Bu espri o günlere ithaf olunur. Çok yaşayın çocuklar. . Bu arada sss nickli çocuk. Bilgisayar oyunlarını az oyna. Beynin donmus

  • sss28 Mart 2021 11:33

    nediyon lan sen batı sevici. rumların eline batılılartın eline bi esir düşte anlarsın ozman insanlarmı hayvanlarmı.

  • Dobra27 Mart 2021 23:32

    Bu takım iş yapar fiziki olarak güçlü oyuncular uzun boylu.daha önce milli takım oyuncuları çoğunlukla kısa boylu oluyordu kafa toplarına çıkamıyordu koşamıyordu rakip bir adım atınca bizimkiler iki adım atması gerekiyordu.hava toplarında bizimkiler kavanoza düşmüş pire gibi boş boş zıplıyorlardı yıllardır gözümden kaçmayan ve başarısızlığı buna bağladığım bir konu.

  • ZELİHA KARAKAŞLI27 Mart 2021 22:45

    Ne kadar çok futbolcumuz AB ülkelerinde oynar ise bu takıma yansıyor.Defansımız çok güzel birde ileri uc oyuncular yeni gençlerden inşaallah keşif edilir ise bu takım iş yapar.herkese kutlarım.

  • dgfhf28 Mart 2021 11:35

    borsa ile ilgili yorumlarını beğenmiyorum. ama bu güzel olmuş.

  • Uyan27 Mart 2021 22:40

    Helalolsun cocuklar

  • okiman0727 Mart 2021 22:19

    Helal olsun bu mübarek günde hepimizi sevindirdiler...neye uğradıklarını şaşırdılar...Hayırlı Kandiller

  • BORSACI27 Mart 2021 22:07

    türk milletini onurlandıran milli takımımızı tebrik ediyor başarıların devamını bekliyorum sagolsunlar