E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTürkiye otomotivin kralı---

Türkiye otomotivin kralı

Türkiye otomotivin kralı
23 Temmuz 2012 - 07:23 borsagundem.com

İlk 6 ayda Avrupa otomotiv pazarı yüzde 6.8 geriledi. Satışlar 6.6 milyon adede düştü

Trafiğe çıkan araç sayısı Almanya ve İngiltere dışında tüm ülkelerde azaldı. Yaşanan krizin 2018'den önce düzelemeyeceği tahmini yapılıyor. Avrupa'da kan kaybının artması, aralarında Çin, Rusya, Brezilya, Kuzey Afrika ülkeleri ve Türkiye'nin de bulunduğu pazarların önemini daha da artırdı. İkinci yarıdan itibaren büyüme beklenen Türk otomotiv pazarı ise Türkiye'yi otomotivcilerin gözünde kral yaptı.
BÜYÜYEN PAZARLAR
Son bir yılda satışları yüzde 14 azalan ve önlem olarak 8 bin kişiyi isten çıkarma kararı alan Peugeot-Citroen Grubu da, ana pazarı Güney Avrupa'da yaşadığı sıkıntılar üzerine, gözünü büyüyen pazarlara çevirdi. PSA için Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye uzanan ve 'kuruvasan' olarak tanımlanan bölgenin öneminin arttığını söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, bu bölgeyi diğer markaların da yakın takibe aldığını kaydetti.
TÜRKLER OTOLARINA ÂŞIK
Türkler'in otomobilleriyle aralarında duygusal bir bağ olduğunu söyleyen Bergeretti, "Akdeniz ülkelerinde görülen bir özellik. 206 modelimiz ile Türkler arasında aşk vardı. 208'de de aşkın devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)