E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürkiye piyasalarında yön değişecek mi?---

Türkiye piyasalarında yön değişecek mi?

Türkiye piyasalarında yön değişecek mi?
10 Kasım 2015 - 09:29 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu'nun kuracağı hükümet risk iştahını bozabilir

Yeni kabine ve küresel risk iştahı…
Dünya piyasalarındaki satış baskısı devam ediyor. Fed’in faiz artışına Aralık ayında başlayacağı ve 2016 yılında faiz artışını sürdüreceği korkusu ile dün dünya borsalarında %1-2 civarında kayıplar görüldü. 
Küresel risk iştahındaki bozulma karşısında Türkiye piyasaları farklı tepkiler verdi. Borsa İstanbul ve Türk lirası beklentinin üzerinde gelen sanayi üretimi ile küresel dalgalar karşısında dirençli bir görünüm çizerken tahvil piyasasında özellikle uzun vadede satıcılı seyir devam etti. 
Küresel büyümedeki aşağı yönlü güncellemeler ve Çin’den gelen deflasyonist baskı nedeniyle dünya piyasalarındaki aşağı yönlü seyrin bugün de devam etmesini bekliyoruz. 
Conference Board tarafından paylaşılan tahminler 2015 yılı için %2,5, 2016 yılı için %2,8 büyüme ile dünya ekonomisi için zayıf bir görünüm çiziyor. Çin %1,3’e gerileyen (beklenti %1,5) yıllık tüketici enflasyonu ve %-5,9 düşen üretici fiyatları ile dünya ekonomisi için deflasyonist sinyaller vermeye devam ediyor. 
Yurtiçi gündem politikaya endeksli bir seyir izlemeye devam ediyor.  Başbakan Davutoğlu önceliği ekonomiye ve yeni anayasa çalışmalarına veren rasyonel bir gündem oluşturmaya çalışıyor. Ancak saraya yakın isimlerden Ak Parti’nin başkanlık sistemine geçiş için gerekirse referandumu zorlayabileceği haberleri geliyor. 
Seçimler öncesinde yazdığımız strateji notundaki görüşümüzü koruyoruz. Küresel risk iştahındaki bozulma Başbakan Davutoğlu’nun önceliği ekonomik reformlara öncelik veren bir kabine oluşturma şansını artırıyor.  Politikanın denkleme girmesi risk iştahının bozulduğu bir konjonktürde Türkiye piyasalarının yüksek betalı seyrini değiştirebilir. 
Asya borsalarında devam eden satışlara rağmen Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü (%0,2) bir açılış bekliyoruz. ABD ve Avrupa vadelilerindeki tepki alışları ve Türk lirasının dirençli seyri Borsa’da hafif yukarı yönlü bir açılışı destekliyor.   Bugün kar açıklayan şirketler arasında Çelebi, Doaş, Selçuk Ecza, Soda, Tumosan güçlü performansıyla öne çıkıyor. Anadolu Cam, Odaş ve Turca zayıf karlılıkları nedeniyle endeksin gerisinde kalabilir. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)