E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, Rusya ve İran'dan 'Halep' hamlesi---

Türkiye, Rusya ve İran'dan 'Halep' hamlesi

Türkiye, Rusya ve İran'dan 'Halep' hamlesi
19 Aralık 2016 - 14:06 borsagundem.com

Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarının yarın Moskova'da bir araya gelerek Halep konusunu ele alacakları açıklandı

Moskova'daki üçlü toplantıda, başta Halep'teki ateşkes süreci ve tahliye konusu olmak üzere Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alınacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le yapacağı toplantı için bu akşam saatlerinde Moskova'ya gidecek.

Diplomatik kaynaklar 27 Aralık için öngörülen toplantının bir hafta öne çekildiğini belirterek, toplantıda ağırlıklı olarak Suriye konusunun görüşüleceğini, ikili ilişkilerin de gündeme geleceğini ifade etti.

"MUCİZE BEKLEMEYİN AMA..."

Reuters'a konuşan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, "Yarınki toplantı üç tarafın görüşlerini ortaya koyacağı, hepimizin hangi noktada durduğunun ve bundan sonra hangi noktaya ilerleneceğinin ele alınacağı bir toplantı olacak" dedi.

Söz konusu toplantıdan bir "mucize" beklenmemesi gerektiğini belirten Türk yetkili, "Ama tüm taraflara birbirini dinleme fırsatı verecek" ifadesini kullandı.

"12 BİN SİVİL TAHLİYE EDİLDİ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saat 13.30 sularında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Halep'in doğusunda rejim kuşatması altındaki sivil ve muhaliflerin tahliyesinde gelinen son noktayı şöyle aktardı:

"Doğu Halep'te geceden bu yana 4 bin 500 kişilik tahliyeyle birlikte şu ana kadar toplamda 12 bin sivil, muhaliflerin kontrolündeki bölgeye taşınmış oldu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)