E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye UEFA kararına kilitlendi---

Türkiye UEFA kararına kilitlendi

Türkiye UEFA kararına kilitlendi
12 Ekim 2011 - 11:51 borsagundem.com

Türkiye'nin Azerbaycan galibiyetinden sonra Play-Off'larda seri başı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı

Euro 2012 Eleme Grupları'nda maçların tamamlanmasının ardından Avrupa Şampiyonası'na direkt katılacak takımlar ve play-off oynayacak ikinciler belli oldu. A millilerimiz Azerbaycan'ı devirip play-off'ta oynamaya hak kazandı ancak perşembe günü çekilecek kura öncesi, seri başı olup olmadığımız konusu henüz netlik kazanmadı.
TFF müjdeyi geri çekti
A Milli Futbol Takımımız 59. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle Azerbaycan'ı 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Almanya'nın da Belçika'yı 3-1'lik sonuçla devirmesiyle A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak play-off'lara katılmaya hak kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde önce A Milli Takımımızın yarın gerçekleştirilecek play-off kura çekimine seri başı olarak katılacağını duyurdu ancak daha sonra apar topar kaldırdı. Play-off kura çekiminde hangi takımların seri başı olacağını bugün UEFA'nın açıklaması bekleniyor.
Erzik'ten seri başı açıklaması
Kafaları karıştıran konuyla ilgili olarak açıklama yapan Şenez Erzik, "Play-off'ta seri başı olmamız zor. UEFA'nın sitesinde yer alan listede ilk 4 sırada görünüyoruz ama bu 7 Eylül'ün listesi. O liste, son oynanan maçların puanlarını içermiyor. Yeni listede oluşacak puanlarda, son alınan puanlar ve atılan goller artı puan getirirken yenilen goller eksi puan getirecek." dedi.
Katsayı problemi
UEFA katsayısında eylüldeki sırayı koruyamıyoruz. 1. torbadaki yerimizi tehdit eden İrlanda ve Hırvatistan , Portekiz ya da Çekler'le eşleşebiliriz.
Baraj kuralarına ülkeler, UEFA katsayısına göre seri başı ve seri başı olmayanlar şeklinde iki torbada girecek. UEFA, ülke katsayılarını son olarak 7 Eylül'de açıkladı.
3 ülkenin (son iki maçlar hariç) sıralamadaki puan durumu şöyle:
Türkiye:27 836 
İrlanda Cumhuriyeti:27 268
Bosna Hersek:27 118
Türkiye seri başı olursa...
Türkiye, UEFA katsayısında 7 Eylül'deki yerini Ekim ayında oynanan son iki maçtan sonra da korursa kuralara seri başı olarak katılacak ve İrlanda, Bosna, Karadağ ve Estonya'dan biriyle eşleşecek.
Ama bu ihtimal bugün açıklanacak katsayılardan sonra zayıf görünüyor.
Almanya yenilgimiz işimizi zora sokuyor. İrlanda büyük ihtimalle bizi geçip 1. torbadan kuraya girecek. Bu durumda seri başı olamayan Türkiye, bizim yerimize 1. torbaya çıkan İrlanda'nın yanı sıra seri başı olması kesinleşen Hırvatistan, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nden biriyle eşleşecek.
PLAY-OFF TAKVİMİ
Play-off eşleşmelerinin kura çekimi 13 Ekim Perşembe günü Polonya'nın Krakow kentinde TSİ 14.00'de yapılacak. Bütün gruplar arasındaki en iyi ikinci hariç, 8 grup ikincisinin katılacağı ve finallere gidecek son 4 takımın belli olacağı play-off'ta ilk maçlar 11 veya 12 Kasım'da, rövanşları ise 15 Kasım'da oynanacak. Şampiyonaya katılacak 16 takımın belirlenmesinin ardından 2 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de grup kuraları çekilecek. Dörder takımın 4 ayrı grupta mücadele edeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 8 Haziran-1 Temmuz 2012'de oynanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)