E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Belarus'un ticari hacmi artırılabilir---

Türkiye ve Belarus'un ticari hacmi artırılabilir

Türkiye ve Belarus'un ticari hacmi artırılabilir
11 Kasım 2016 - 12:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari hacmin kısa sürede 1 milyar dolara çıkarılabileceğini, bunun zor olmadığını belirtti

Resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Belarus'un başkenti Minsk’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko tarafından Bağımsızlık Sarayı’nda
resmî törenle karşılandı. Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri
Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de aralarında olduğu bir heyetin kendisine eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Havalimanında Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama diğer yetkililer tarafından törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a uçaktan inişlerinde, millî kıyafetleriyle iki Belaruslu genç kız, Belarus kültüründe önemli bir yeri olan tuz ve ekmek ikramı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bir parça ekmeği tuza banarak yedi.Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile görüşmesini gerçekleştirmek üzere Bağımsızlık Sarayı’na hareket etti.

BELARUS BAĞIMSIZLIK SARAYI’NDA RESMÎ KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko tarafından resmî törenle karşılandı. Türk ve Belarus millî marşlarının çalındığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı. Törenden sonra tokalaşarak basın mensuplarına görüntü ve fotoğraf vermelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile baş başa görüşmeye geçti.
Baş başa görüşmenin basına açık olan bölümünde ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Belarus ile birlikte bölgede özellikle ekonomik alanda yapacağı çok işinin olduğunu söyledi.

İki ülkenin toplam nüfusunun 90 milyon olduğuna işaret ederek bu potansiyelin çok büyük işler yapılabileceğini gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari hacmin kısa sürede 1 milyar dolara çıkarılabileceğini, bunun zor olmadığını belirtti.Türk girişimcilerinin Beluras’taki yatırım hacminin 1,5 milyar dolar olduğunu bu ve bu ziyaretinde beraberinde 200 civarında Türk iş
adamının yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile birlikte katılacakları iş forumuna değinerek, “Bu akşam birlikte onlara vereceğimiz heyecan, onlara
katacağımız güç, inanıyorum ki onların birlikte çok büyük işler yapacağını ortaya koyacaktır” dedi ve Türk iş adamlarının Belaruslu iş adamları ile birlikte atacakları adımların her iki ülke için de ‘kazan-kazan’ esasına göre önemli olacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin siyasi ve ekonomik olarak yaklaşımında bir farklılık olmadığını, iki ülkenin birbirleri ile ilgi ve alakasının büyük olduğunu vurguladı ve bu ziyaretinin iki ülke arasında bundan sonraki süreç için çok ciddi bir başlangıç olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, açıklamalarının ardından, baş başa görüşmelerine basına kapalı olarak devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)