E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTürkiye Volkswagen’e ne dedi ---

Türkiye Volkswagen’e ne dedi

Türkiye Volkswagen’e ne dedi
08 Eylül 2012 - 22:54 borsagundem.com

Türk heyeti Almanya’ya gidip, ünlü markayla ne pazarlığı yaptı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Arkadaşlarımız Almanya’da doğrudan doğruya Volkswagen’ın yetkilileriyle görüşmeler yaptılar. Türkiye’nin şartlarının ne olduğunu, potansiyelini anlattılar. Çok yakında Volkswagen’in Türkiye’ye geleceğini düşünüyorum” dedi. Kamunun yerli otomotiv işine girmesi halinde, hükümetin kınanacağını belirten Ergün, “Volkswagen Türkiye’de iç pazarda en çok araç satan, ama Türkiye’de hiç üretimi olmayan bir firma. Almanya’da doğrudan yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Türkiye’nin şartlarının ne olduğunu, potansiyelinin ne olduğunu anlattılar. Opel’e de gittiler. Bu firmaların bir şekilde adım atmaları gerektiğini düşünüyorum. Volkswagen’in çok yakında Türkiye’de üretim yapacağına inanıyorum” dedi. Türkiye’nin kusursuz otomobil üreten bir ülke olduğuna dikkat çeken Ergün, yeni teşvik paketinin de, otomotiv şirketlerinin rekabetçi gücünü artıracağını söyledi.
Güven önemli
İran, Rusya ve Çin’in Türkiye’ye otomobil üretimi için gelmediğini belirten Ergün, “Türkiye’de üretim yapan ülkelerin Avrupa pazarına satış yapabilmesi gerekiyor ama henüz kendilerine güvenmiyorlar” dedi.
İşbirliği şart
Türkiye’nin ise yapması gerekenin tüm üretimleri tek bir markada birleştirmek olduğunu belirten Bakan Ergün, şöyle konuştu: “Kararlı şekilde işe başlamamız lazım. Ben ana sanayidekilerin ortaklarını ikna etmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Koç grubundan Ford’u Fiat’ı ikna etmesini beklerim. Ortağına ‘Yeni bir şey yapalım marka bizim olsun tasarım, bizim olsun, karar merkezinde biz olalım sen yine bizim ortağımız ol’ demesi lazım. Aynı şekilde Oyak’ın Reno’ya teklif etmesi lazım. Kamunun bu işin içinde olması uygun olmaz.".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mete Dağ09 Eylül 2012 11:07

    Bakan kusura bakmasın ama,ne demek istediğini bile bilmeyen bir bakanla karşı karşıyayız.Düzgün bir türkçe ile cümle kurmasını bilmeyen bakana başka ne diyelim..

  • 09 Eylül 2012 09:12

    Kamunun yerli otomotiv işine girmesi halinde, hükümetin kınanacağını belirtilmiş, o zaman nasıl yerli otomotiv olacak, zarar da etse girin, sonra zaten özelleşir, böylece yabancıdan bagımsız bir otomotiv üretme yeteneğimiz olur.

  • jetta08 Eylül 2012 23:41

    günaydın.... adamlar bazı modellerde yok satıyor belkide en çok araç sattıkları ülke türkiye.....ye babam ye türkiyeyi