E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye’de büyük potansiyel var---

Türkiye’de büyük potansiyel var

Türkiye’de büyük potansiyel var
27 Ekim 2018 - 10:10 borsagundem.com

Alman İşadamları Türkiye'nin potansiyeline inandıkları mesajını verdi

Alman işadamları Türkiye’de enerjiden beyaz eşyaya birçok farklı alanda yatırıma hazır oldukları mesajını verirken, “Yeter ki yatırım için uygun ortamı yaratın” dedi. Türk ve Alman iş dünyası temsilcileri dün Ankara’da Türk-Alman Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) oturumunun ardından yuvarlak masa toplantısında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier başkanlığında biraraya geldi. Türkiye-Almanya İş Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı’nda iki ülke şirket temsilcileri beklentilerini ve hangi alanlarda ortak işbirliği yapmak istediklerini anlattı. Alman işadamları özellikle yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’yi çok büyük bir potansiyel olarak gördüklerini, yatırım yapmaya hazır olduklarını, ancak bunun için genel şartların yaratılması gerektiğini belirttiler.

500 MİLYON EURO YATIRIM

Avrupa’nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW Başkanı Hans Josef Zimmer, “Biz Türkiye’de Borusan şirketiyle çalıştık. Daha önce 500 milyon Euro’luk enerji hattını Türkiye’de gerçekleştirdik. 450 megavat rüzgar 50 megavat su enerjisi hattını yaptık. Çok başarılı olduk. Türkiye enerji sektöründe çok büyük bir potansiyele sahip. Şimdi de 500 milyon Euro yatırım için hazırız. Ancak bunun için uzun vadeli genel şartların yaratılması gerekiyor. Türk bankalarının düşük faiz kredi imkânları sağlaması lazım.” Türkiye’de köklü yatırımları bulunan Aunde Başkanı Rolf Königs ise Alman şirketlerine “Sadece Türkiye’de montaj yapmayın, patentler geliştirin, üretimi geliştirin” çağrısında bulundu. Diğer Alman şirket temsilcileri şu ortak mesaj ve örnekleri verdiler: “Türkiye bizim için üçüncü pazarlar açısından da çok önemli. Bunun örnekleri var. Bosch şirketi Türkiye üzerinden tüm Ortadoğu’ya açıldı. Basf yine Türkiye’den 78 ülkeye ticaret yapıyor. Yatırım için uzun vadeli istikrar şartlarının yaratılması gerekiyor.”

VİZE KONUSU ÖNEMLİ

Türk şirket temsilcileri ise özellikle Ortadoğu, Avrasya ve Afrika’da Alman şirketleriyle işbirliği yapmak istediklerini vurguladı. Türk şirketlerinin ortak işbirliği için vizenin kaldırılması gerektiğini talep ettiler. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır, ”İkili ilişkilerde normalleşmeyi çok sevindirici buluyoruz. JETCO’nun hayata geçmesi bizi çok sevindirdi. . Vize serbestisi görüşmeleri bir an önce tamamlanmalı” dedi. Türk iş dünyası Alman Ekonomi Bakanı Altmaier ile Alman işadamlarına şu mesajları verdi: “Bizim Almanya’yla çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Almanya’nın Gümrük Birliği’nin genişletilmesi ve vize serbestisi konusunda desteğini görmek istiyoruz.”

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile birlikte ekonomik yatırımları ve ortak işbirliği imkânlarını görüşmek için Türkiye’ye gelen Alman işadamları, “Türkiye’de büyük potansiyel görüyoruz. Yatırım yapmak istiyoruz. Genel şartları yaratın” çağrısı yaptı. (Celal Özcan – Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekir27 Ekim 2018 18:31

    var tabi 150 dolara çalışan asgari ücretli var. gel fabrika aç bedavaya adam çalıştır.

  • What yatırım27 Ekim 2018 13:40

    Vaktiyle Çin'e yatırım olanakları için gitmiştim Çin'de üretip dışarı satacaksan yardımcı olalım yok Çin iç pazarına satacaksan git Çinli ortak bul ama azınlık hissesi senin olur demişlerdi o zaman nasıl borç yapamadan sermaye birikimi yaptıkları belli oldu iç pazarını yabancıya kaptırmıyor

  • aaa27 Ekim 2018 20:34

    bak ekliyim. çinli firmanın malları taşınıyor. tırları hoppp durdurdular.. dedilerki ulke sınırı il içi diyim türkçe meali, malı bırak indir.... bizim çinli tırcılar alacak, malı taşıyacak dediler. hakkatende iç piyasaya mudahale ettirmiyolar belliki. malı komple iç şehirlere kadar taşımak bile yok yabancısan besbelli korumacı adamlar

  • Who am i27 Ekim 2018 11:09

    Megabit nedir yaaa, servis sağlayıcımı (gsm operatörü) bunlar. Megabit hız birimidir. Megavat olmasın yazmak istediğiniz.