E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'de döviz krizi yaşanmıyor---

Türkiye'de döviz krizi yaşanmıyor

Türkiye'de döviz krizi yaşanmıyor
20 Ocak 2017 - 15:01 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz piyasasında yaşanan hareket Merkez Bankası'nın gereken cevabı verdiğini söyledi

İsviçre'nin Davos Kasabasında düzenlenen 47. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir konuşma yaptı.

Konuşması öncesinde CNBC'ye konuşan Şimşek, Merkez Bankası'nın Türk lirasını desteklemek adına attığı bir dizi müdahaleye rağmen Türkiye'nin Döviz krizi yaşadığına dair iddiaları reddetti.

Yahoo Finance'te yer alan habere göre, Şimşek CNBC'ye şu açıklamaları yaptı:

"Lira baskı altında kaldı. Geçtiğimiz yıl yaşanan travmatik tecrübeler ve terör saldırıları etkili oldu. Ve tabii ki yapısal olarak cari açık da veriliyor. Ancak, büyük olasılıkla bu durum çok uzun sürmeyecek, çünkü politika tepkisi veriliyor" dedi.

Şimşek, "Merkez Bankası cevap verdi, ve bu muhtemelen devam edecek. Enflasyon, fiyat istikrarı gibi sonuçlar konusunda endişeliyiz... bütün bunlara dikkat etmeliyiz. Ancak şurası da açık ki bu aynı zamanda anayasa değişikliğine dair belirsizlikle de ilgili" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği konusunun netleşmesinin ardından Türkiye'nin "tekrar yoluna döneceğini" ifade eden Şimşek, güçlü bir reform takvimine sahip olduklarını belirtti.

Şimşek, anayasa değişikliğinin siyasi cephede görünürlük sağlayacağını söyledi ve "dolayısıyla Türkiye Döviz krizinde değil. Sadece bir düzeltme yaşıyoruz, ve bu durumun kalıcı bir etki yaratması muhtemel değil" dedi. Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt 20 Ocak 2017 23:41

    Düzeltme mi? 100%100 e yakın arttı neredeyse her gün gelen zamların haddi hesabı yok ve bu açıklamaları yapıyorsunuz devlet adamı olarak. Vah halimize ki ne vah vah...

  • KILIÇ20 Ocak 2017 19:10

    BENİM BİR ÇOCUGUM VAR AMA HER GÜN GELECEGİNİ DÜŞÜNÜRÜM SİZ DEVLETİ YÖNETENLER BU ÜLKEYİ ACABA DÜŞÜNMÜYORMUSUNUZ .EGERKİ DÜŞÜNMÜYORSANIZ İSTİFA ETMELİSİNİZ ÇÜNKÜ TÜRK MİLLETİNE ACIMIYORSUNUZ.

  • Gdghj20 Ocak 2017 17:05

    Döviz kızını yoksa niye 3'80

  • Yonetim tavsiyesi 20 Ocak 2017 16:01

    Sayin bakan ben yaptim oldu fikrinden vazgecin . Atasözü derki sen kendine iyi deme sana el iyi desin .görünen köy kılavuz istemez .herkes kendi isini yapsin mb baskani konusacaksa o konussun buyuklerin cocuklari susturdugu gibi mb baskaninini susturdunuz helal olsun . Isimiz gücümüz abd ye kalmış

  • Ali20 Ocak 2017 15:12

    Ekonomik kriz mi yaşanıyor?

  • Atmayalım20 Ocak 2017 15:12

    MB gerekli cevabı verdi de döviz düştü mü?.Iğneden ipliğe her ürüne zam geldi.Bunlar dövizin yukselmesinden kaynaklı zamlar.Yıl sonu beklentisi bile Dolar kuru 3.86.Düşmesi bir yana daha da yükselmesin.