E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTürkiye'de izlediği hisse sayısı arttı---

Türkiye'de izlediği hisse sayısı arttı

Türkiye'de izlediği hisse sayısı arttı
28 Kasım 2011 - 14:41 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türkiye´de 41 yeni şirket için tavsiye vermeye başladığını belirtti

Goldman Sachs, Türkiye´de 41 yeni şirket için tavsiye vermeye başladığını ve böylece Türk piyasasında takip ettiği hisse sayısının 60´a ulaştığını, bunlardan 6´sının banka olduğunu bildirdi. Glodman Sachs, bu 60 hissenin Türkiye piyasasının toplam değerini yüzde 90´ını oluşturduğunu da vurguladı.
Goldman Sachs, Türkiye ile birlikte CEEMEA bölgesinde takip ettiği hisse sayısının 341´e ulaştığını da belirtti.
Türk Hisse senetlerinin 5 yıllık ortalamaya göre hali hazırda yüzde 17 iskontolu işlem gördüklerini, bunu yanı sıra F/K oranının da 10.1 olan Avrupa ortalamasının çok altında 8.5 seviyesinde bulunduğunu belirten Goldman Sachs, Türkiye´den 2015´e kadar hisse başına kadar yüzde 16 yıllık bileşik büyüme beklediğini bildirdi.
Takip etmeye başladığı yeni Türk hisse senetlerinden 13´ü için tavsiyesinin ´AL´ olduğunu belirten Goldman Sachs, bu hisseler için belirlediği fiyat hedeflerine göre ortalama getiri beklentisinin yüzde 58 olduğunu vurguladı.
Goldman Sachs, Türk bankaları arasında en çok Halkbank´ı beğenmeye devam ettiğini ve Ford Otosan´ı CEEMEA Odak listesine koyduğunu belirtirken, Türkiye´de odaklandığı diğer hisseler olarak Enka İnşaat, Koza Altın, Selçuk Ecza, Şişe Cam, Tofaş, Trakya Cam, Gübretaş ve Türk Traktörü saydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)