E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye'de son moda---

Türkiye'de son moda

Türkiye'de son moda
13 Eylül 2012 - 08:36 borsagundem.com

Futbolumuz bir haftadır Milli Takım hocası Avcı'nın, Selçuk İnan'ı Hollanda maçında oynatmamasıyla çalkalanıyor

Polemiğe dönüşen bu olayın benzerleri son dönemde kulüp takımlarında da yaşanıyor. Fenerbahçe Alex-Kocaman; Beşiktaş Aybaba-Quaresma: Eskişehirspor Batuhan-Yanal; Trabzonspor ise Güneş-Colman kirizleriye sezona girdi
Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası yolunda eleme maçlarına Hollanda maçıyla başlayan Türkiye, 2-0 kaybettiği bu karşılaşma sonrası büyük tartışmaların göbeğine düştü. Teknik direktör maçtaki kadro tercihi tartışmalara yol açarken özellikle Galatasaray'ın formda yıldızı Selçuk İnan'a maçta şans vermemesi futbol kamuoyunu ikiye böldü.
Estonya maçında da Selçuk'u yedek başlatan Avcı oyuncuya ikinci yarı şans tanısa da tartışmaların alevi dinmedi. Özellikle Selçuk'un oyuna girdikten sonra attığı gole coşkulu bir şekilde sevinmemesi, genel de de suratının asık olması hocasına kırgın olduğu izlenimini doğurdu.
Polemiğe dönüşen bu konu ile ilgili tarışmalar sürerken akıllara son dönemde kulüp takımlarımızda yaşanan benzeri teknik adam-futbolcu krizleri geldi. Nitekim Fenerbahçe sezona Aykut Kocaman ile Alex; Beşiktaş Samet Aybaba ile Quaresma; Eskişehirspor Ersun Yanal ile Batuhan Karadeniz; Trabzonspor ise Şenol Güneş ile Colman'ın başrolünü oynadığı polemiklerin gölgesinde girdi. Peş peşe yaşanan ve hâlâ tartışılan bu benzeri olayları sizin için derledik.
Kocaman'dan kendi kalesine gol
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon başlamadan önce yaptığı bir açıklamada "Bu takım artık Alex'siz oynamaya alışmalı" diyerek büyük bir krizin perdesini aralamıştı. Kocaman'ın, Alex'in ilerleyen yaşını gerekçe göstererek ortaya koyduğu bu fikrini sezonun ilk maçlarında eyleme geçirmesiyle de tartışmaların önü kesilemez hale geldi. Tartışmalar Alex'in hocası için Twitter'dan attığı mesajlardaki üstü kapalı göndermeleriyle iyice alevlerdi.  Özellikle takımın Spartak Moskova'ya elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle camiada Kocaman aleyhtarı sesler yükselirken Brezilyalı oyuncuya destek çığ gibi büyüdü. Hatta Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bile "Alex bence yaşlı değil" diyerek tartışmalara dahil oldu. Sonuç olarak Fenerbahçe bu krizi hâlâ aşabilmiş değilken, büyük hedeflerle başlanan bir sezonda patlak veren bu polemik Kocaman'ın kendi kalesine attığı bir gol olarak yorumlanıyor.
Samet Aybaba ikiye böldü
Beşiktaş'taki hoca-oyuncu polemiği teknik direktörlüğe Samet Aybaba'nın gelişinin hemen ardından vuku buldu. Takımı gençleştirip yeniden yapılanmaya gideceğini belirten Aybaba'nın ilk icraatlarından biri Quaresma'yı kadro dışı bırakmak oldu. Portekizli için "Benim takımımda yeri yok" diyen Aybaba, hem yönetimi hem camiayı hem de taraftarları ikiye böldü. Bir kısım Q7'nin disiplinsiz tavırlarıyla takımda oluşan kolej havasını bozacağını savunup hocaya destek çıkarken, diğer bir kısım ise yüksek maliyeti olan yıldız futbolcunun kazanılması gerektiğini savundu. Aybaba'nın hiç birlikte çalışmadığı Quaresma'yı oynatmamakla ön yargılı davrandığı ve yönetimin arzusu doğrultusunda hareket ettiği eleştirileri de halen sürüyor. 
Colman'ın ceza isyanı
Trabzonspor'un Arjantinli golcüsü Gustavo Colman özeli hayatına dikkat etmediği gerekçesiyle yöntim tarafından phara cezasına çarphtırıldı. Bu durumu teknik direktörü Şenol Güneş'e açan Colman tecrübeli hocadan müsamaha görmedi. Bunun üzireane takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Arjantinli Elazığspor maçı öncesi idmanı terk edince hocası tarafından kadro dışı bırakıldı. Ancak Colman daha sonra hocasından özür dileyince kriz tatlıya bağlanmış oldu
Es Es küfürle karıştı
Batuhan-Ersun Yanal: Eskişehirspor da büyük hedeflerle başladığı sezonun hemen başında kendisini übüyük bir kriz girdabının içinde buldu. Krizin baş aktörleri ise teknik dikektör Ersun Yanal ile takımın golcüsü Batuhpan Karadeniz'di. Bir anterman sırasında Yanal ile öğrencisi arasında küfürlü bir tartışma yaşandı. Olayı doğrulayan Batuhan kadro dışı bırakılırken, takımdan ayrılma isteğini yönetime iletti. Genç futbolcu bir süre sonra da 1 yıllığgına kiralık olarak alt yapısında yetiştiği Beşiktaş'ın yolunu tuttu. 
Unutulmayan tartışma
Hakan Şükür-Ersun Yanal: Teknik direktör Ersun Yanal'ın içinde olduğu krizlerden biri de geçmiş dönemde milli takımın başında görev yaparken yaşanmıştı. Yanal, 2006 Dünya Kupası elemelerinde oynadğımız bir Yunanistan maçı öncesi Hakan Şükür'ü beklenmedik bir kararla kadrodan çıkarmıştı. Nedenini açıklarken 'Sistemime uymuyor' dedi, ancak buna kimseyi inandıramadı. Bu da kaçılnılmaz sonun başlancıgıcı oldu. Hakan Şükür'ü bir daha hiç kadroya almayan Yanal takım ters sonuçlar alıp 2006'ya gidemeyince görevden alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)