E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye'deki internet iştah kabartıyor---

Türkiye'deki internet iştah kabartıyor

Türkiye'deki internet iştah kabartıyor
24 Şubat 2012 - 07:21 borsagundem.com

Türkiye’de hem ekonomide, hem de internet sektöründeki büyüme yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ‘Türkiye’nin internet kaplanı uyanıyor’ başlıklı analizinde, “Türkiye’nin 77 milyonluk nüfusunun 35 milyonu internet kullanıyor. Bunların yüzde 70’i 34 yaşın altında. Türkiye Avrupa’daki 5’inci büyük internet pazarı oldu. Avrupa’da Hollanda ve İngiltere’nin ardından internette en uzun vakit geçiren de Türkler” diye yazdı. Türklerin sosyal medyaya da meraklı olduğunu hatırlatan WSJ, Türk kullanıcıların Facebook’ta ilk 5, Twitter’da ilk 10’da yer aldıklarını belirtti.
Türkiye’de internet altyapısının sağlam olduğunu dile getiren analizde, Türklerin yüzde 60’ının kredi kartı kullandığı, Avrupa’da bu oranın yüzde 50’de kaldığı hatırlatılarak internet üzerinden alışverişin sağlıklı büyüdüğü kaydedildi.
'Uyandığında orada olun’
Markafoni, gittigidiyor, Çiçek Sepeti gibi Türk internet şirketlerine Batılı şirketlerin yatırım yaptığını hatırlatan WSJ, “Online Anadolu Kaplanı uyanmaya mı başlıyor?” diye sordu. WSJ, etkileyici büyümesi, Avrupa Birliği yolunda ilerlemesi ve doğu ile batı arasındaki köprü vazifesiyle Türkiye’nin büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, “Kaplan uyanmaya başladı. Uyandığında orada olun” diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)