E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Azerbaycan'ı desteklemesi onları rahatsız etti!---

Türkiye'nin Azerbaycan'ı desteklemesi onları rahatsız etti!

Türkiye'nin Azerbaycan'ı desteklemesi onları rahatsız etti!
28 Ekim 2019 - 15:18 borsagundem.com

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "PKK bünyesinde Ermenilerin bulunduğu ve Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'ı destekleyeceğiz" sözlerini Ermenistan tehdit olarak nitelendirdi.

Başkent Erivan'da Bulgar mevkidaşı Yekaterina Zahariyeva ile bir araya gelen Mnatsakanyan, düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözlerini yorumladı.

Mnatsakanyan, "Açıklamanın tonu ve tutum bizim için yeni bir şey değil. Benzer şeyleri daha önce de duyduk. Bu açıklama, Ermenistan'ın güvenliği için tehdit oluşturuyor ve bu ciddi bir sorun" dedi.

Mnatsakanyan, Çavuşoğlu'nun Dağlık Karabağ'la ilgili sözlerinin kınanmayı hak ettiğini savundu.

"Ermeni-Türk ilişkilerindeki sorunların ön koşulsuz olarak çözülmesi konusundaki tutumumuzu biliyorsunuz" diyen Mnatsakanyan, "Ancak Türkiye'nin bu tutumu kınanmayı hak ediyor ve kabul edilemez. Bu Ermenistan için bir güvenlik tehdidi" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Suriye'de savaşan bazı Ermeniler ve Dağlık Karabağ sorununa ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Ermeni teröristleri daha önce terör örgütü PKK'nın içinde de yakaladıklarını, bu teröristlerin yıllar önce Türk diplomatları da şehit ettiğini söylemişti.

Son zamanlarda Ermenistan'daki yetkililerin Karabağ ile ilgili açıklamalarından duyulan rahatsızlığı açıkça dile getirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetmişti:

"Biz her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Kardeş Azerbaycan'ın kederi bizim kederimizdir, mutluluğu bizim mutluluğumuzdur ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının azad edilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Karabağ meselesini de biz, Rusya ile her zaman konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan), (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile ne zaman bir araya gelse, esasen Minsk üçlüsünde bir netice çıkmadığını ve bu meseleyi Rusya'nın çözebileceğini söylemiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gull isgandarova29 Ekim 2019 11:55

    Turkiye bizim arkamizda bizim sirtimiz yere gelmez biz istesiz o topraklari aliriz ama kan tokmek istemiyoruz

  • ...29 Ekim 2019 09:11

    20 yıldır konuşuyorlar... çözüm.. bir kardak kayalıkları kadar ilerleyemedi. bukadar konuşup.. bukadar çözüm üretemeyenlerden sıkıldım ve bıktım

  • Alperen28 Ekim 2019 15:53

    Yetti artık, çözüm belli daglikkarabag dan bakü Nahçıvan arası koridor tıpı toprak sınır anlaşması Nahçıvan Türkiye sınırının büyütülmesi, İran'a doğru.

  • bilader28 Ekim 2019 17:13

    dostum yorumun dogru ama, daglik karabagin daha genis ve kuzey kesimlerindeki daglik arazi altin madenleri ile dolu. Ermenistan, o bolgeyi piknik yapmak icin isgal etmedi. aslinda Ermenistan'in bu isgali yapmayada gucu yok o ayri konu. bolgeyi isgal eden bizzati Rusya'nin kendisir. mevzunun asli ise Altin madenleridir. Kimsenin toprakda gozu yok. Madenler senin olsun, halkimin topragini ver desen hemen ayni gun imza atarlar.