E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin dış kırılganlığı artıyor---

Türkiye'nin dış kırılganlığı artıyor

Türkiye'nin dış kırılganlığı artıyor
25 Mart 2014 - 11:15 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin dış kırılganlığının arttığına dikkat çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, politik kargaşa ve piyasa oynaklığının Türkiye'nin dış kırılganlığını artırdığını bildirdi. 
Gelişmekte olan piyasalarda son dönemde yaşanan oynaklığın Avrupa-Ortadoğu-Afrika bölgesi ülkeleri için yarattığı risklere işaret eden Moody's, son dönemde finansal piyasalarda yaşanan oynaklık ve gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskının gelişmekte olan ülke kredi notları için yarattığı potansiyel kırılganlıklara vurgu yaptı. 
Moody's Türkiye'ye de yer verdiği raporunda, politik kargaşaya ve piyasa oynaklığının ülkenin dış kırılganlığını artırdığını belirtti. Bununla birlikte döviz cinsinden borçların GSYH'ya oranının 
yüzde 13 gibi göreceği olarak düşük seviyede bulunduğuna dikkat çeken Moody's, ayrıca kamu borcunun faiz oranlarındaki olası değişimlere hassasıyetinin, yurtiçi ve yurtıdış borç ortalama vadelerinin uzatılması yönünde devam eden çabalar ile azaltıldığını belirtti. Moody's ayrıca, mali politikanın Türk ekonomisine yönelik bazı şokları absorbe edebilir olmasını beklediğini de vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Y.K25 Mart 2014 11:55

    TEKFEN YAZIK SANA BİR TÜRLÜ DOĞRU DÜRÜST ULUSAL 30 ENDEKSİ GİBİ HAREKET ETMEYİ ÖĞRENEMEDİN.BÜYÜK ŞİRKET BASİT SPEK.7,34 TEN ALINAN HİSSELERİM BU GÜN 4,57 LERDE CAN ÇEKİŞİYOR.BEKLENEN 2 YILDA CABASI.

  • yorumcu25 Mart 2014 11:34

    sıfırcı amaca not kıracak yolunu yapıyor..