E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin dört bir yanında 'teröre lanet' yürüyüşü---

Türkiye'nin dört bir yanında 'teröre lanet' yürüyüşü

Türkiye'nin dört bir yanında 'teröre lanet' yürüyüşü
18 Aralık 2016 - 17:55 borsagundem.com

Terör örgütü PKK'nın saldırıları Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Mardin'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Diyarbakır'da düzenlenen, "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK ve hain saldırılarını kınadı.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" , "Vatan sana canım feda" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Burada büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Kayseri'deki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi. "Bu alçakça saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." diyen Memiş, şöyle devam etti: "Türkiye, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük, millet, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımayanlar beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca masumun canına kıymaktadırlar."

HAKKARİ YÜKSEKOVA

Diyarbakır ve Yüksekovada teröre lanet yürüyüşü

İlçede dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Bu sırada şehitler için Merkez İhsaniye Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Cengiz Topel Caddesi'nden eski cezaevi kavşağına, oradan da Hükümet Konağı önüne gelen vatandaşlar, yürüyüşü Karayolları 117. Şube Müdürlüğü önünde sonlandırdı. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, Yüksekova'nın güzel bir başlangıç yaptığını anlattı. Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın yürüyüşe katılarak terör örgütüne tepki gösterdiğini belirten Kaşıkçı, şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Artık seferberlik olsun. Bu ülkede, bu topraklarda terör olmasın. İnsanlık için huzur gelsin' başlangıcını, talimatını, açıklamasını yaptı. Yüksekova buna cevap verdi. Halk burada dedi ki; 'Artık bundan sonra bu güzel günde ay yıldızlı bayrağın altında nasıl bugün yürüyorsak, bundan sonra da mutlu huzurlu yürüyelim. Geleceğin büyük Türkiyesini birlikte inşa edelim.' İnsanlar balkonlarından, kaldırımlardan da bize destek verdi. Bu güzel yürüyüşten dolayı Yüksekovalı kardeşlerimize, bütün insanlarımıza teşekkür ediyorum."

Diyarbakır ve Yüksekovada teröre lanet yürüyüşü

BAŞKA GİDECEĞİMİZ YER YOK

"Burası bizim geleceğimiz, buradan başka gideceğimiz yerimiz yok" diyen Kaşıkçı, şunları söyledi: "Suriye'de olay olur, sığınılacak yer bu Anadolu toprağı, Irak'ta olay olur sığınılacak yer Anadolu toprağı olur. Bizim topraklar, her yerden mülteciye sahip çıkıyor. Yüksekovalı diyor ki artık bu topraklara huzur, barış gelsin. Terör olmasın, terör son bulsun diyoruz." Kardeşliğin pekiştirildiği bir yürüyüş olduğunu ifade eden muhtar Tahir Öztepe de Türküyle, Kürdüyde, Lazıyla, Çerkeziyle bu ülkeye sahip çıkma zamanı geldiğini kaydetti.

"Bu ülke hepimizindir, Bu bayrak hepimizindir." ifadesini kullanan Öztepe, "Yürüyüş çok güzel geçti. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Hiç kimseyle ayrı gayrımız yoktur. Bundan sonra da olamaz. İnşallah bundan sonra şehitlerimiz olmaz." diye konuştu.

KÜRT TÜRK KARDEŞTİR

Ailesiyle birlikte yürüyüşe katılan Mustafa Çapan da mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Bu bayrak yere düşmeyecek. Canlı olacağız, dirayetli olacağız. Yürüyüş çok güzel geçti." dedi. Kürt'ün Türk'ün kardeş olduğunu göstermek için yapılan güzel bir miting olduğunu kaydeden Halit Aksoy ise "Yürüyüşe herkesin desteği oldu. Türk ile Kürt halkı kardeştir." şeklinde konuştu. Yürüyüşe, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Müslüm Ortaay ve kurum amirleri de katıldı.

MARDİN MİDYAT

Diyarbakır ve Yüksekovada teröre lanet yürüyüşü

Terör örgütü PKK ve hain saldırıları Mardin'in Midyat ilçesinde protesto edildi. Midyat'ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşların katılımıyla düzenlenen miting ve Türk bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşle terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı. İlçede araçlarla düzenlenen konvoyun ardından Midyat Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları attı.
Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, terörün asla amacına ulaşamayacağını dile getirdi.Nasıroğlu, "Teröre burada nasıl karşı çıkmışsak Türkiye'nin her tarafında karşı çıkacağız. Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Seyyidler Derneği Başkanı Selim Yıldız da terör saldırlarını lanetlediklerini belirtti.

ŞIRNAK

Diyarbakır ve Yüksekovada teröre lanet yürüyüşü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Teröre Karşı Tek Ses, Tek Yüreğiz Yürüyüşü"ne ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve insan yaşamını hiçe sayan saldırılarını kınadı. Memur-Sen Şırnak Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Şırnak merkez ile Silopi ve İdil ilçelerinden gelen vatandaşlar da katıldı. Dicle Mahallesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda toplanan, aralarında çocuk, yaşlı, ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile "Vatan sana canım feda", "Polise, askere uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganlarını attı.    

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Şırnak İl Temsilcisi Mehmet Akdeniz, Şırnak ve ilçelerindeki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşların teröre tepki göstermek için Cizre'de toplandığını söyledi. (Hürriyet)

   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trabzonlu18 Aralık 2016 23:25

    bizimkiler sadece cenaze oldumu bir araya gelirler, cenaze olmadan bir araya gelinirse bu sorunlar çözülür. Bir kaç gün sonra unutursunuz hafta sonu yine patlama olur hatırlar yürüyüşe devam edersiniz. Neden aceba Avrupada millet hafta sonu gelsede gezmeye gitsek ailemizle diye pilan yaparken bizim vatandaş her hafta sonu yürüyüş yapmalı ya da demokrasi nöbetti tutmalı NEDEN????

  • KILIÇ18 Aralık 2016 20:00

    BU CENNET VATANDA ÖLMEK İSTERİM ŞUNU BİLSİNKİ BU HAYİNLER SONLARI ÇOK AMA ÇOK KÖTÜ OLACAK.ÇÜNKÜ BU MİLLET DİZ ÇÖKMEZ.

  • Sdk 18 Aralık 2016 18:24

    Memur kesimi kendimizi kandırmayalım bi sonraki seçimde aynen devam ederler

  • durna18 Aralık 2016 18:17

    Doğudan batıya gelen her araç durdurulacak her il sınırında gümrük gibi kapılar oluşturulacak. Hatta ilçe sınırlarında bile aranacak. Kürt ermeni ve diğer milletlerin yerleşim yerleri 7 gün 24 saat izlenecek ve denetlenecek. Nefes aldırılmayacak. Büyük şehirlerdeki her semtte derhal izlemeye alınıp giriş çıkışlar denetlenecek. Batıdaki kürt ve gayrimüslim yerleşim yerleri izlenecek ve denetlenecek giriş çıkışlar mutlaka kontrol altına alınacak. Yoksa bir haltı beceremeyiz...