E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin getiri eğrisi düzeliyor---

Türkiye'nin getiri eğrisi düzeliyor

Türkiye'nin getiri eğrisi düzeliyor
06 Ocak 2016 - 12:00 borsagundem.com

Türkiye'nin getiri eğrisi normale dönme yolunda işaretler veriyor

Türkiye'de bu hafta, hızlanan enflasyon ve ülkenin kötüleşen risk profilini telafi edebilmek için yatırımcıların daha fazla getiri talep etmesiyle, 10 yıl vadeli tahviller son 10 aydır ilk kez 2 yıl vadeli tahvillerden daha fazla getiri sağlar duruma geldi.

Şubat ayından bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likiditeyi sıkı, gecelik borç verme faizini yüksek tutarken, Türkiye'nin kısa vadeli tahvilleri uzun vadelilere göre daha yüksek faize sahipti. Ancak, enflasyonun bir yıldan fazla süredir en yüksek seviyeye ulaşmasıyla ve yatırımcıların Orta Doğu'daki gerilim nedeniyle riskli varlıklardan kaçmasıyla bu durum sona eriyor.

Türk Ekonomi Bankasi stratejisti Erkin Işık'a göre, piyasa oyuncuları artık faiz artırımını uzak bir ihtimal olarak gördüğü için iki yıl vadeli tahvil faizleri de baskı altında bulunuyor.

Erkin Işık, "TCMB'nin son dönemde piyasayla olan iletişimi gösteriyor ki faiz artırımı pek muhtemel değil. Hatta, eğer şartlar müsait olursa TCMB üst bantta bir faiz indirimi fırsatı bekliyor dahi olabilir. Koridorun üst bandı enflasyona ve kredi piyasasının görünümüne daha duyarlı, dolayısıyla güvercin merkez bankası ve kötü enflasyon görünümüyle, tahvil eğrisi dikleşti" dedi.

Türkiye 10 yıl vadeli tahvil faizi TSİ 11:00 itibariyle %11.32'de bulunurken bu hafta 58 baz puan artış gösterdi. Böylece, 2 yıl ve 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki spread 29 baz puana ulaştı. Nisan'da 2 yıl vadeli tahvilin getirisi, 10 yıl vadeli tahvile göre 103 baz puan fazlaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)