E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye’nin risk primi 3,5 ayın dibinde---

Türkiye’nin risk primi 3,5 ayın dibinde

Türkiye’nin risk primi 3,5 ayın dibinde
31 Mart 2014 - 13:25 borsagundem.com

Türkiye’nin risk primi, yerel seçimin ardından son 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Türkiye'nin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti AK Parti'nin seçimlerde yüzde 40'ın üzerinde oy alarak birinci gelmesinin ardından 16 baz puan düşüşle üç buçuk ayın en düşük düzeyine geriledi. Markit verilerine göre 215 baz puana kadar gerileyen kredi iflas takası primi (CDS) 19 Aralık'tan bu yana ne düşük düzeyi gördü. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i geçen hafta başında seçimlerde siyasi belirsizliği artıracak veya protesto gösterilerine yol açacak bir sonuç alınabileceği endişesiyle 263 baz puana kadar yükselmişti.

AK PARTİ EN YÜKSEK ORANINA SAHİP

Geride kalan seçimlerde en yüksek oy oranı AK Parti’nin oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti oyların 45,7'sini aldı, CHP'nin oranı yüzde 28 olurken, onu yüzde 15,3 ile MHP izledi. BDP ve HDP ise yüzde 5,9 oranında oy aldı.
Türkiye'nin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti AK Parti'nin seçimlerde yüzde 40'ın üzerinde oy alarak birinci gelmesinin ardından 16 baz puan düşüşle üç buçuk ayın en düşük düzeyine geriledi. Markit verilerine göre 215 baz puana kadar gerileyen kredi iflas takası primi (CDS) 19 Aralık'tan bu yana ne düşük düzeyi gördü. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i geçen hafta başında seçimlerde siyasi belirsizliği artıracak veya protesto gösterilerine yol açacak bir sonuç alınabileceği endişesiyle 263 baz puana kadar yükselmişti. AK PARTİ EN YÜKSEK ORANINA SAHİP Geride kalan seçimlerde en yüksek oy oranı AK Parti’nin oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti oyların 45,7'sini aldı, CHP'nin oranı yüzde 28 olurken, onu yüzde 15,3 ile MHP izledi. BDP ve HDP ise yüzde 5,9 oranında oy aldı.

Devam� i�in: http://www.cnbce.com/haberler/finans/turkiye-nin-risk-primi-35-ayin-dibinde
Copyright © cnbce.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)