E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin yükselişi: İHA-SİHA tedarikinde dünyada 1 numara!---

Türkiye’nin yükselişi: İHA-SİHA tedarikinde dünyada 1 numara!

Türkiye’nin yükselişi: İHA-SİHA tedarikinde dünyada 1 numara!
17 Eylül 2024 - 13:22 borsagundem.com

ABD merkezli kuruluş CNAS'ın raporuna göre, Türkiye, son yıllardaki başarılı performansı ile dünyanın en büyük İHA-SİHA tedarikçisi oldu.

Yeni Amerikan Güvenlik Merkezi (CNAS), askeri SİHA-İHA'ların küresel pazarını konu alan bir rapor yayımladı. Molly Campbell tarafından hazırlanan rapora göre, Çin, Türkiye ve İran'ın düşük maliyetli askeri drone'lar geliştirmelerinin ardından İsrail ve Amerika'nın drone pazarındaki hakimiyeti sona erdi.

Satışların yüzde 65'ini Türkiye yaptı

Çin, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri 2018'den bu yana, 40 farklı ülkeye toplam 69 silahlı askeri İHA satışı gerçekleştirdi. Türkiye bu satışların yüzde 65'ini gerçekleştirirken, Çin yüzde 26, Amerika Birleşik Devletleri ise yalnızca yüzde 8 satış yapabildi.

2022 yılında 6 yeni ülke İHA-SİHA tedarik ederken, bunların tamamı Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2'ler oldu. Çin'in İHA-SİHA satışları 2014 yılında zirveye ulaşırken, 2021 yılına gelindiğinde Türkiye, Çin'i geçerek dünyanın en büyük tedarikçisi konumuna geldi.

Sahadaki başarılar ihracatı artırdı

Rapora göre, Türk İHA-SİHA'larının Libya, Dağlık Karabağ ve Ukrayna'daki savaş alanlarındaki başarılı performansı ve bu performansın medyadaki olumlu yansımaları Türk İHA-SİHA'larını zirveye taşıdı.

Selçuk Bayraktar: TB3 SİHA, TCG Anadolu'da denenecekSelçuk Bayraktar: TB3 SİHA, TCG Anadolu'da denenecek

 

İHA ve SİHA'lara yerli elektrikli motor müjdesi!İHA ve SİHA'lara yerli elektrikli motor müjdesi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz17 Eylül 2024 16:32

    Bu iktidar eğer seçimleri kayıp eder ise tüm silah sanayimiz tek tek baskı ile kapattırır diyor uzmanlar.Aynen ATATÜRK ün zamınındaki uçak fabrikası ve otomotiv fabrikasını gibi.Aynı zihniyet yine devam etmektedir.

  • Mucise Reis ;)17 Eylül 2024 22:44

    Asgari ücret kaç par aolur diyor uzmanlar ? 10 milyon göçmen için ne diyor aynı uzmanlar ? 12500 tl emekli maaşı alıpda 20 bin kira ödeyen hakkında nediyorlar bu uzmanlar ? dolar 3 tl den 34 oldu uzmanlar orada mı hala :D fabrikaların kapanış tarihine bakınca yönetimde olan kişinin kim olduğunu biliyo mu uzmanlar ? :D 5ç nesil uçak alamadık etrafımızda 5. nesil uçuyor her düşman uçağı uzmanlar orada mı ? senin uzmanlar mahalle bakkalın, berberin mi :D