E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye’ye 120 milyar dolar geliyor!---

Türkiye’ye 120 milyar dolar geliyor!

Türkiye’ye 120 milyar dolar geliyor!
14 Ocak 2017 - 18:04 borsagundem.com

Türkiye, yabancı yatırımcının radarına girdi. Abu Dhabi Investment Group’un 100 milyar dolarlık yatırım açıklamasının ardından, National Standard Finance da 20 milyar dolarlık yatırım için düğmeye bastı.

Yabancı yatırımcı rotasını Türkiye'ye çevirdi. Peş peşe gelen yatırım haberleri ile yatırım limanı algımız güçlendi. Banvit'in yüzde 79.5'inin Brezilya merkezli BRF S.A.'ya 915 milyon liraya satışının ardından; Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Abu Dhabi Investment Group da önümüzdeki süreçte Türkiye'ye 100 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Son olarak ise çok uluslu yatırım şirketi National Standard Finance, radarına Türkiye'yi aldığını açıkladı. 2 trilyon dolar fon büyüklüğüne sahip şirket, gelecek 4 yılda Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlandığını duyurdu. 70'ten fazla ülkede faaliyet gösteren National Standard Finance'ın Başkanı Russel Duke, Türkiye'de, kurulacak yeni bir fon aracılığıyla yabancı yatırımcı çekmeye hazırlandıklarını söyleyerek, "İlk etapta Suudi arabistan ve Kuzey Amerika kaynaklı kurumsal sermayenin kaynak aktaracağı Türk-Körfez Fonu, Türkiye'de çeşitli projelere finansman sağlayacak. Ancak yatırım planları netleşip başarıya ulaştıkça diğer Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri de dahil olabilir. Türkiye'ye 4 yılda 20 milyar dolarlık ciddi bir kaynak girişi sağlayacak" dedi. Finansal hizmetler, altyapı, enerji, emlak, tarım gibi sektörlere yatırımlar planlandıklarını kaydeden Duke, "Ne zaman ve ne kadar fon sağlanacağı projelerin hazır olma durumuna göre değişebilir" diye konuştu.

Duke, Türkiye'ye yatırım yapmaya neden şimdi karar verdiklerine ilişkin ise şunları söyledi: "Türkiye'deki fırsatların farkındayız ve burada daha aktif olma kararı aldık. TL'nin istikrara kavuşmasını ve değerlenmesini bekliyoruz ki bu Türkiye'deki yatırımlarımızı da olumlu etkileyecek."

DOLARIN ATEŞİ SÖNECEK

Abu Dhabi Investment Grup Başkanı Zayed Bin Aweidha da önümüzdeki süreçte Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Türkiye'ye 100 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağının müjdesini vermişti. Önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye yüzlerce milyar dolar Körfez ülkelerinden yatırım akışı olacağını ifade eden Aweidha, "Yatırımlar ile kurdaki yükselişin önüne geçilebilir. Buradan kaynaklı olumsuz etkiler de bu yatırımlarla tamir edilebilir" şeklinde konuşmuştu. Takvim

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika15 Ocak 2017 16:04

    Türkiye'de ihracata yönelik sıfırdan yatırım yapan arap sermayesi mi var ? Petrolün 100 doların üzerinde olduğu ve ABD'nin parasal genişlemeye gittiği yıllarda neredeyse kulaklarından dolar fışkırırken yatırım yapmayanlar bundan sonra mı yatırım yapacak ?

  • Satarak sevinmek günü kurtarır15 Ocak 2017 15:10

    Her şeyi yabancılara satmak intihar olur bu adamlar finansı ve üretimi ele geçirirlerse istedikleri zaman bizi iflas ettirirler dış mihraklıktan iç mihraklığa dönüşürler stratejik işler ve finansman işi yabancılara verilmemeli

  • CIA15 Ocak 2017 14:57

    Bu ülkeler ABD izin vermeden işemeye bile gidemezler.

  • Bu parayla ne yapacaklarmış15 Ocak 2017 14:03

    Bu adamlar gerçekten bu paraları getirseler yeni fabrika tesis açmayacaklarına göre var olanları satın alır bu parayla ekonominin yarısını satın alır kendi evimizde kiracı oluruz

  • YUSUF ÇEBİ 15 Ocak 2017 11:13

    İNANÇ YOKSA UMUTTA YOKTUR

  • OĞUZ TOKALAK15 Ocak 2017 10:14

    BU ADAMLAR SALAK HERHALDE , VEYA BUNA İNANANLARIN EKONOMİ BİLGİLERİ MUHTEŞEM. KANDIRIN BU VATANDAŞLARI BAKALIM. NE DEMİŞLER "FAKİRİN EKMEĞİ UMUT , YE MEHMET YE"

  • kılıc15 Ocak 2017 05:45

    ziya bey, yalan gibi kötü bir şey her müslümanı rahatsız eder. ekstra bir sebep yok.

  • Cüneyt Özdemir 14 Ocak 2017 23:32

    Gidecek yer bulamamış buraya geliyor.ha haa halaa, :)))))))))

  • KILIÇ14 Ocak 2017 22:49

    BİR ATASÖZÜ VAR ELDEN GELEN ÖGÜN OLMAZ ODA VAKTİNİ BULMAZ EGERKİ SEN DEVLET OLARAK HAZİNENİ ONDAN BUNDAN PARA GELECEK ÜMÜDİYLE YAŞIYORSUN BU İŞLER BOŞ İŞLER.

  • Ziya14 Ocak 2017 21:25

    Bu haber doğru olmasa bile sizi neden rahatsız ediyor? dolar 5 tl, olunca kına mı yakacaksınız. Amerika dünyada en çok dış borcu olan ülkedir. Rezerv para olarak geçerli olabilmesi için Rusya, Türkiye, brezilya gibi ülkeler de operasyonlar yapılarak ayakta tutuluyor.

  • süleyman14 Ocak 2017 20:48

    ya sayı saymayı bilmiyorlar ya da hiç dayak yememişler. türkiye cumhuriyeti merkez bankasında 120 milyar dolar rezerv yok şuan. türkiyedeki tüm halkın döviz mevduatı da 90 milyar dolar. haberin gerçek olmadığını biraz idraki olan anlar.

  • hoca14 Ocak 2017 20:46

    millete moral vermek için yalan haber yapmayın. Allah yalancıyı sevmez, zaten müslümanın ağzına da yakışmaz

  • ahmet14 Ocak 2017 20:41

    Minumum cari açık 30 milyar dolar oluyorsa , ortalama 50 milyar dolarsa o zaman sonuç da başka ülkelere borçlanıyoruz demektir. Elimizde ne kadar bankamız ne kadar telekominikasyon nekadar ilaç fabikası vs vs kaldı Banvit satılmış sevinelim mi? yeni bir banvit mi kurmuş yabancılar ; Şimdi onlara çalışacağız kazandıracağız neye sevineceğimizi iyi düşünelim arkadaşlar.

  • İşin politik yönü 14 Ocak 2017 19:49

    İngiliz izin vermeden körfezden buraya para gelmez ingilizin izin vermesi için barzani devletinin tanınması desteklenmesi ve başka tavizler lazım

  • Basit sorular14 Ocak 2017 19:46

    Şaka değil önümüzdeki haftalarda yüzlerce milyar doların geleceği söylenmiş 1- Abu Dhabi Investment Grup diye şirket var mı ? 2- Varsa Zayed Bin Aweidha diye o parayı harcamaya yetkili bir adam var mı ? 3- Varsa onlarda bu para var mı ?

  • tarkan 14 Ocak 2017 19:15

    döviz krizinin ana nedeni olan bu ülkede neden on beş yıldır ithalat ihracatın iki katı diye sorgulamayan beyinlere bu tür haberleri bol bol yapın psikoljik olarak iyi gelir

  • Ahmet engin 14 Ocak 2017 18:35

    Böyle haberleri fazla yapmayın aman... Hainler çok üzülür sonra. Ak parti batsın da ülke batmış ne önemi var, hain orduları için. Ama biz yakinen biliyoruz ki bu ülke , bu aziz millet ve bu peygamber ocağı olduğu müddetçe ilelebed baki olacaktır vesselam ...

  • Yüzlerce milyar dolar14 Ocak 2017 18:26

    Önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye yüzlerce milyar Dolar gelecekmiş

  • Haber kaynağına bakmak yeterli14 Ocak 2017 18:25

    Önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye yüzlerce milyar Dolar Körfez ülkelerinden yatırım akışı olacağını ifade eden Aweidha, "Yatırımlar ile kurdaki yükselişin önüne geçilebilir. Buradan kaynaklı olumsuz etkiler de bu yatırımlarla tamir edilebilir" şeklinde konuşmuştu. Takvim