E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi Türkiye’ye Asyalı şirket akını---

Türkiye’ye Asyalı şirket akını

 Türkiye’ye Asyalı şirket akını
02 Nisan 2017 - 18:46 borsagundem.com

Türkiye Asyalı yatırımcıların radarına girdi. 2016 yılında Türkiye'ye yapılan uluslararası doğrudan yatırım tutarı 6.7 milyar dolar olurken, bunun 2 milyar doları Asya’dan geldi.

Türkiye'yi, Avrupa ve Orta Doğu pazarı için geçiş noktası olarak gören Asyalı yatırımcılar, son yıllarda birçok Türk şirketine yatırım yaptı. EY verilerine göre Çin'den Hindistan'a, Japonya'dan Malezya'ya kadar birçok Asyalı yatırımcı, 2016 yılında 15 Türk şirketine ortak oldu ya da satın aldı. 2016 yılında Türkiye'ye yapılan uluslararası doğrudan yatırım tutarı 6 milyar 714 milyon dolar olurken, bunun 2 milyar 6 milyon doları Asya Bölgesi'nden geldi. Aynı dönemde Asyalı birçok firma, Avrupa ve Orta Doğu pazarına kapı aralamak için Türk şirketleriyle masaya oturdu.

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, "Asyalı yatırımcılar Türkiye'yi Avrupa ve Orta Doğu'ya önemli bir geçiş noktası olarak görüyor. Türk şirketlerinin hem Orta Doğu hem de Avrupa'da müşteri bazına sahip olmaları ve aynı zamanda ucuz iş gücüne sahip olması özellikle Asyalı otomotiv şirketlerini cezbeden önemli etkenler olarak ön plana çıkıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)