E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Türkiye’ye karşı yeni politikada hemfikiriz'---

'Türkiye’ye karşı yeni politikada hemfikiriz'

'Türkiye’ye karşı yeni politikada hemfikiriz'
28 Ağustos 2017 - 15:13 borsagundem.com

Almanya’da Merkel hükümeti, Türkiye’ye karşı yeni siyaset değişikliği konusunda bir görüş ayrılığı bulunmadığını açıkladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, büyük koalisyon hükümeti içinde Türkiye’ye karşı izlenecek siyaset değişikliğinde görüş ayrılığı bulunduğu haberlerini doğrulamadı. Alman medyası, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye karşı uygulamak istediği yeni politikalar konusunda Başbakan Merkel ve AB ülkelerinden destek görmediği haberlerine yer verdi. Almanya Ekonomi Bakanı Zypries’in de Dışişleri Bakanı Gabriel’in Türkiye’ye ihracat yapan şirketlere verilen Hermes kredilerinin kesilmesi talebine karşı çıktığı ileri sürüldü. Ancak Ekonomi Bakanlığı sözcüsü Tanja Alemany, Dışişleri Bakanlığı ile böyle bir görüş ayrılığı bulunmadığını söyledi ve Hermes kredilerinin gözden geçirilmeye devam ettiğini belirtti.

Gözden geçiriliyor

Hükümet sözcüsü Seibert ise şöyle dedi: “Alman hükümeti olarak biz, Türk hükümetinin siyaseti ve Alman vatandaşlarına yönelik tutumu karşısında Türkiye politikasının yeniden şekillenmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Dışişleri Bakanı Gabriel, bunları Başbakanla birlikte sıkı müzakere ederek, çok açık bir dille açıkladı. Biz bunun ekonomik ilişkiler üzerinde de etkisiz kalmayacağına dair hemfikiriz. Güvensizlik ortamı daha fazla yatırımlar için uygun bir ortam değil. Bu nedenle projeleri ve devlet yardımlarını gözden geçiriyoruz. Elbette Hermes kredileri de incelemede. Ama hükümet içinde bunun detayları henüz sonuçlanmadı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman28 Ağustos 2017 19:16

    Uyan Türkiyem Arakanda müslüman katliamı var

  • Bozkurt 28 Ağustos 2017 17:34

    Asrın lşderi hepsini dize getirir Putin'e İsrail'e diz çöktürdüğü gibi......

  • gobel6628 Ağustos 2017 16:42

    Bence sizin Türkiye'de yaşadığınız sanmıyorum da, Almanya'ya merkel başbakanınızın yanına gidin, orada beraber mutlu mesut yaşarsınız.

  • Mehmet28 Ağustos 2017 16:32

    Omer bey haklisin bizde magduruz ama ne yapalim basa gelen cekilirmis. Hitlerin cocuklarina bile maskara olduk

  • Öner Öztürk28 Ağustos 2017 15:40

    Bıktık bu akp nin başarısız dış politikalarından. Olan bizlere oluyor. Almanya'da yaşayanlar olarak her kes sn Erdoğan'ı kötüleyip duruyor. Birşey de diyemiyoruz.