E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTürkiye'ye ortaklık teklifi---

Türkiye'ye ortaklık teklifi

Türkiye'ye ortaklık teklifi
24 Şubat 2011 - 00:14 borsagundem.com

Türkiye'nin hayali yerli otomobil üretimi için Malezya'dan ortaklık teklifi geldi.

Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak, DEİK/Türk-Malezya İş Konseyi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda Türk iş dünyası ile buluştu. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıdı.

STA imzalanacak

Abdülrezzak, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının ve stratejik işbirliği anlaşmasının bu yılın sonunda Başbakan Erdoğan'ın Malezya ziyareti sırasında imzalanmasının mümkün olabileceğini belirterek, bunun, her iki tarafın iş dünyası için de ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesi iradesini ortaya koyan önemli bir işaret olduğuna dikkati çekti. Bununla birlikte ticaret ve yatırım ilişkilerinin potansiyelin altında olduğunu vurgulayan Abdülrezzak, işbirliği alanlarına değinerek, şunları söyledi: "Birkaç olasılıktan bahsettik. Başbakan Erdoğan otomotiv sektöründen bahsetti. Türkiye bu sektörde çok güçlü. Diğer ülkelere ihraç edilebilecek bir Türkiye-Malezya modeli üretmek üzere ortak bir girişim başlatmayı düşünebiliriz."

Potansiyel yüksek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye ve Malezya'nın bölgelerinde çok önemli güçler olduğunu, her ikisinin de çok hızlı geliştiğini, demokrasi ve çok kültürlülük konusunda güçlü kökleri bulunduğunu söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise ticaret hacminin son on yılda 5 kat artarak 1,3 milyar dolara yükseldiğini belirtirken, bunun yetersizliğine vurgu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)