E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'ye yatırım için en uygun zaman---

Türkiye'ye yatırım için en uygun zaman

Türkiye'ye yatırım için en uygun zaman
05 Mart 2014 - 07:24 borsagundem.com

MarketWatch analistleri Türkiye ve Rusya piyasasını analiz etti

Gelişen ülkelere dair tedirginliğin artmasıyla Marketwatch yatırımcının izleyebileceği 5 stratejiyi sıraladı. Siteye göre, gece rahat uyumak isteyen yatırımcı portöyünde uzun vadeli ABD Hazine Tahvili bulundurmalı. Çünkü tüm dünya 'en büyük ekonominin' tahvillerini gerçek bir sigorta gibi görüyor. 

POKER BENZETMESİ YAPTI

Ayrıca Marketwatch'a göre, Rusya ve Türkiye gibi ucuzlayan borsalara da yatırımın zamanı geldi. Bank of America Merrill Lynch araştırmasına göre gelişen ülkelerde fon yöneticilerinin aldığı pozisyon tarihi dip seviyede. Marketwatch Ukrayna’ya yatırımı ise pokerde kağıtların kapalı olduğu bir oyuna katılmaya benzetti. 

DOĞAL KAYNAK HİSSELERİ

Sitede yer alan analize göre, yatırımcı ayrıca doğal kaynak hisselerine yönelmeli. Ukrayna'nın gıda üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Marketwatch, ülkenin tarım arazilerinin gezegendeki en iyiler arasında olduğuna dikkat çekti. Rusya'da ise petrol ve doğalgazın yanı sıra nikel ve platin de çıkarılıyor.

UKRAYNA'DA % 20'LİK FİYAT ARTIŞI TAHMİNİ!

Ukrayna’nın  yeni Başbakanı Arseniy Yatsenyuk işletmecilere kolaylık sözü verdi. Buna rağmen ülkede tedirginlik artarak sürüyor. Ukrayna'daki en büyük yatırımcı firmalardan biri Dragon Capital CEO’su Tomas Fiala, "Yatırımcı güveni gölgelendi. En çok daküçük esnafı vurdu. Stoklarını ithal edenler Ukrayna Grivnası’nın dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine sıkıntılı bir döneme girdi. Yüksek ihtimalle esnaf fiyatları yüzde 20'ye kadar artırmak zorunda kalacak" dedi. Kimi firmalar da bu süreçte Ukrayna’daki yatırımlarını geri çekme kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahir05 Mart 2014 19:28

    yabancı başa kimin gelmesini istiyorsa ki koalisyon da farketmez hem sıcak para, hem de yatırımlarla destekler . tayyibi çok matah zannetmeyin başarı yabancının biçtiği rolü oynamasıdır, yabancı dikta bir baskıcı düzen istemez,demokrasiye prim verir getirdiği gibi götürmesini de bilir...

  • en iyisi uzak durmak05 Mart 2014 14:07

    önce belediye sonra genel seçim bir yıllık borsa dalgalanması en çok bizde olacaktır .

  • ali uzun05 Mart 2014 10:02

    1-abd uv tahvile yatırım yapın diyor...eğer abd faizleri önümüzdeartacak ise tahvile niye yatırım yapılsın..faiz artınca tahvilin değeridüşmezmi...faizler arttıktan sonra yatırım yapılmazmı... 2-tr de esas olan şuan siyasettir.ekonomi 2.plandadır..eğer akp gider koalisyon veya chp ikitidarı olursa ozaman seyreyleyin gümbürtüyü...hemde gökten düşercesine...