E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye yerleşen İrlandalı çift komşu dehşeti yaşadı---

Türkiye'ye yerleşen İrlandalı çift komşu dehşeti yaşadı

Türkiye'ye yerleşen İrlandalı çift komşu dehşeti yaşadı
03 Ağustos 2019 - 12:23 borsagundem.com

Didim'de, İrlandalı Robert (64) ve felçli eşi Angela Black (52), 13 yıldır yaşadıkları sitede komşuları 3'ü kadın, 5 kişi tarafından dövüldü. Saldırganlar, ifadeleri alınıp serbest bırakıldı

İrlandalı grafiker Angela Black, ülkesinde 2004 yılında silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından sağ tarafı felçli kalan Angela Black, emekli matbaa ustası olan eşi Robert Black'e, tedavisine her yıl yaz tatillerini geçirdikleri için çok iyi bildikleri Türkiye'de devam etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine geldikleri Türkiye'de İzmir Ege Üniversitesi ve Ankara Gazi Üniversitesi'nde tedavi gören Angela Black, yakın ilgi ve Türk misafirperverliğine hayran kaldı. Black çifti, bundan sonra ülkelerine dönmeyip, Türkiye'de yaşama kararı aldı. Oturma izni alan çift, 13 yıl önce Aydın'ın Didim ilçesi Hisar Mahallesi'ndeki bir siteden dubleks villa satın aldı. Black çifti, kısa sürede komşuları ile sıcak ilişkiler kurdu. 13 yıl boyunca komşularıyla mutlu bir yaşam süren Black çiftinin huzuru, Robert Black'in komşuları arasında geçen Temmuz ayı başında çıkan bir kavgayı ayırmak için araya girip, müdahale etmesi nedeniyle bozuldu. Akif N. eşi Süreyya N., Ayşen T., Serkan Y. ve eşi Hatice Y., kavgayı ayıran Robert Black'e iddiaya göre, bu olaydan sonra husumet beslemeye başladı. Bu 5 komşusunun kendisine ve eşine her gördükleri yerde küfür edip, hakaretlerde bulunduğunu ileri süren Robert Black, daha sonra yaşananları şöyle aktardı:

"20 Temmuz'da eşimle alışverişten dönüyordum. Bu 5 komşumuz, bize önce sözlü, ardından fiziki saldırıda bulundu. Yumruk, tekme ve sopalarla saldırdılar. 'Eşim felçli, vurmayın' dememe rağmen dinlemediler. Başımıza ve vücudumuzun çeşitli yerlerine aldığımız darbelerle öldüresiye dövülüp, yaralandık. Diğer komşularımız olmasaydı, linç edilecektik. Komşularımız yardıma gelip, bizi kurtardı. Ambulansla hastaneye kaldırıldık, gerekli tedavimizin ardından taburcu edildik. Taburcu olmamızdan sonra bize saldıran 5 kişiden ölüm tehditleri almaya başladık. Bunun üzerine korkup, evimizi eşyalarımızı bile almadan terk edip, Marmaris'e gelerek buradaki bir apart otele yerleştik. Burada dostlarımız ve sıcak insanlarla moral buluyoruz" dedi.

OLAY SIRASINDA 3 KEZ POLİSİ ARAMIŞ

Kendisini en çok üzen şeyin ise olay sırasında 3 kez polisi aramasına rağmen 'No English' denilerek telefonun suratına kapatılması olduğunu belirten Robert Black, "Önce ülkemiz İrlanda'ya gideceğiz. Burada tekrar Türkiye'ye dönüp, dönmeme konusunu değerlendireceğiz. Geri dönecek olursak da Didim'deki evimizi satıp, Marmaris'te başka bir ev satın alıp, burada yaşamaya devam edebiliriz. Eğer bu seçenek de olmazsa Türkiye sevdamızı yüreğimize gömüp, Fransa veya Almanya'da yaşayacağız" diye konuştu.

Yaşadığı korku dolu anları ağlayarak anlatan Angela Black ise, "Felçli olduğumu bilerek, öldüresiye dövdüler. Türkiye ve Türk insanlarını çok seviyorum. Türkiye ve Türk insanını sevdiğimiz için oturma izni aldık. Vergimizi herkes gibi ödüyoruz. Türkiye'de yaşamayı ve ölmeyi düşünüyordum, olmadı. Komşularım ve Türkler bizim kardeşimizdir, çok seviyorum. Birkaç kişinin yaptığı bir olayı tüm Türklere mal edemeyiz" diye konuştu.

İrlandalı çiftin avukatı İlker Ürkmez de telefonla yaptığı açıklamada, "Yaşanan çok vahim ve üzücü bir olay. Müvekkillerimi öldüresiye darp eden ve ölümle tehdit etmeyi sürdüren 5 kişiden şikayetçi olduk. Yaşanan olay ile ilgili İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'ne bilgi verildi. Büyükelçilik dahil, bu üzücü olayın takipçisiyiz" dedi.

Öte yandan Black çiftinin şikayetçi olduğu 5 kişi, polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 04 Ağustos 2019 15:49

    Ya kardeşim insan olmak konusunda evrimleşememiş bir ülkede ne işiniz var.. Git İtalya Yunanistan vs.

  • A .yikmaz04 Ağustos 2019 13:04

    Niye salditmislar bunlara bir sebebi vardir yoksa baska bir seymi var lakun yapilan zulumdur bunlari yaoanlari cezalandirilmali ki bir daha boyke seyker olmasin

  • bilader04 Ağustos 2019 10:18

    17 yillik donemde ulkemde bir sekilde namertlik siradan bir hal aldi. bunu 17 yillik hukumetin yaptigini soylemek aptallik olur, ama bu hukumet neyi eksik yaptiysa bize bu oldu. ona bakmak lazim.

  • Yorumcu03 Ağustos 2019 23:30

    13 yılda az Türkçe öğrenseydinizde derdinizi anlatsaydınız polisi aradığınızda! Faşistler alışmışlar hep sömürmeye, o coğrafyanın insanları hep içten pazarlıklı tehlikelidir. Gülüşlerine sempatik hallerine aldanmayın

  • Memet03 Ağustos 2019 18:01

    Bence siz memleketinize dönseniz daha iyi olur ne yazıkki bizim ülkemizde insanlar her nedense çok gerginler ekonomik ve bu tür olayların cezasız kalması nedeniyle ikinci kez dayak yememenizin bir garantisi yok

  • salim03 Ağustos 2019 16:46

    Bu vahşi insanlar yüzünden memleketimde yaşamaktan utanıyorum.Şu alçaklığa bakın ya,,felçli insana vuruyorlar.

  • mehmet03 Ağustos 2019 15:05

    Bu dövülenler suriyeli, afganlı olsaydı. Hemen dövenleri cezalandırıp içeri atarlardı. Çünkü bunlar hükemetin torpilli adamları.

  • Hasan Aydın03 Ağustos 2019 15:54

    Şu yorumda saçmalamaktan ve safsata üretmekten başka bir şey yok.

  • Cahiller03 Ağustos 2019 14:47

    Vahşi olu vahşiler bunlar bir avuc toprak için abisini kardeşini kazma kürekle öldüren insanlar.

  • gokhan temiz03 Ağustos 2019 14:24

    suriyeliyim deseydin be kardes hemen gelirlerdi yediginiz dayak yaniniza kar kaldi akliniz varsa baska bir yer bulun kendinize turkiye onumuzde ki yillarda  daha cok siddet ve adaletin olmadigi   bir ulke haline gelecek neden paranizla eziyet cekiyorsunuz gecmis olsun

  • Eyet03 Ağustos 2019 14:09

    Keko, kıro, barzo, maganda topluluğu

  • Granadak03 Ağustos 2019 14:07

    İtin kavgasına karışmayacaksın, sonunda çomarlar barışıp araya giren iyi niyetliye husumet besler. Kardeşim gerçek misafirperverlik budur çomarlarda. Dengesiz, cahil, kararsız, ahlaksız. Önce felçli insana teyzem diyip yardım ederler sonra sopayla döverler.

  • DOĞRU03 Ağustos 2019 13:42

    memleket maganda sürüsüne döndü, ceza yok, acaba bu olay hakim veya savcının başına gelmiş olsaydı serbest kalırlarmıydı...

  • bahaneci03 Ağustos 2019 13:26

    DIDIM teksaslilarin merkezi oldu ,her 10 kisiden 7 si teksaslidir didimde,bunlarda insanlik ve medeniyyet diye hicbirsey arama.....bunlar geldikleri yere kakalak surusu gibi ele gecirir.lutfen yayinlayin,saygilar

  • ...03 Ağustos 2019 12:42

    şiddet ve tehdit yapanın yanına kar olur gibi kalıyor. malesef caydırıcılık hiç yok. İngilterede adam kamyocu, hırsızlık yaşamış. diğer şofor arkadaşları, hırsızı aman yakalama, dövme, saldırma vb.. demişler, neden deyince, burda hırsıza bişe edersen,  polis kişisel haklardan vb.  seni tutar burada, işlem yapar bekletir vb. demişler.. o bakımdan ellememiş bile korkudan, sadece şikayet etmiş, resmi işlem yapmış.... hukuk ile kimse karşı karşıya gelmek istemiyormuş çünkü. heleki işinde gücünde insansan hukuku karşına almamalımışsın... maddi manevi yaptırımlar çokmuş... ticari tır şöfürü anlatmıştı.