E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye’yi tehlike bekliyor---

Türkiye’yi tehlike bekliyor

Türkiye’yi tehlike bekliyor
25 Ocak 2012 - 08:03 borsagundem.com

Kullanılan data miktarı çok arttı. Bu konuda da yakın dönemde Türkiye’yi ciddi bir tehlike bekliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’nin, 2011’de bilişim sektöründe çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, “Hızlı bir gelişim sürecinde olan bilişim sektöründe, artışların geçen yıl olduğu gibi sürmesi halinde Avrupa’da ve dünyada rekor kıracağız” dedi. Acarer, Türkiye’nin bilişim sektöründe büyüme hızından daha fazla geliştiğini ifade ederek, alt katmanlarının farklı hızlarda geliştiklerini söyledi.
Bilişimin alt sektörü olan çağrı merkezlerinin yüzde 20, genişbant internetin yüzde 80, mobil genişbantın yüzde 450 büyüdüğünü anlatan Acarer, şöyle konuştu:
“Türkiye, ayda ortalama 263 dakika konuşmayla Avrupa’da Fransa’dan sonra ikinci, ayda 211 SMS atarak, SMS’de birinci oldu. İnternet kullanımında, Avrupa’da ikinci ya da birinciyiz, internet kullanım miktarı henüz açıklanmadı. Ama elimizdeki verilere göre, geçen yıl ayda 31.7 saat internet izliyorduk. Sosyal medyada ise dünyada dördüncü ya da beşinciyiz. Genişbant penetrasyon oranı yüzde 54 oldu. Bunda operatörlerin yaptığı kampanyalarla birlikte nüfusun genç olması önemli bir etken.”
Türkiye’deki telekomünikasyon altyapısının Avrupa’daki pek çok ülkeden daha iyi olduğunu ifade eden Acarer, “Fakat tedbir alıp, fiber altyapıyı hızla geliştirmemiz lazım. Çünkü son 1 yılda data trafiği 15 kat arttı. Abone sayısı yüzde 10 yükseldi. Peki ne oldu da data trafiği 15 kat arttı? Özellikle gençlerin izlediği internete bakın, resim, müzik, film indiriyorlar. Yani kullanılan data miktarı çok arttı. Bu konuda da yakın dönemde Türkiye’yi ciddi bir tehlike bekliyor” diye konuştu.
Telekomünikasyon altyapısına hiç yatırım yapılmaması halinde yaklaşık 3 senede sistemin tıkanacağı uyarısında bulunan Acarer, 2011 yılında 5.2 milyar lira yatırım yapıldığını sözlerine ekledi.
38 milyon abone numarasını taşıdı dünya rekoru kırdık
Avrupa ve dünyada, Türkiye’nin bilişim sektöründe rekorlar kırdığına dikkati çeken Tayfun Acarer, yaklaşık 3 yıl önce uygulamaya konulan numara taşımada, 65 milyon aboneden 38 milyon abonenin numarasını başka bir operatöre taşıdığını, bunun dünyada bir başka örneğinin olmadığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)