E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkler İngitere'ye gelmesin---

Türkler İngitere'ye gelmesin

Türkler İngitere'ye gelmesin
12 Mayıs 2014 - 19:21 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde vatandaşlarının çalışmak üzere İngiltere'ye gelmesini istemediğini söyledi

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye gibi ilerde AB 'ye üye olacak ülkelerin vatandaşlarının çalışmak üzere İngiltere'ye gelebilmesi için çok daha uzun süre beklemesi gerektiğini kaydetti.

BBC'ye konuşan Cameron, İngiltere halkının artık AB'nin genişlemesini istemediğini kaydetti ve serbest dolaşım konusunda önemli değişiklikler yapılmadığı takdirde Türkiye gibi potansiyel yeni üyelere karşı olduğunu açıkladı.

Cameron, ilerde yapılacak üyelik başvurularını veto edebileceğinin sinyalini verirken, yeni üyelerin de tüm AB üyeler tarafından oybirliği ile kabul edilmesi gerektiğine işaret etti.
 
İngiltere Başbakanı yeni AB üyesi olan ülkelerin vatandaşlarının ancak kişi başı milli gelirleri belirli bir düzeye çıktıktan sonra AB içinde seyahat etmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Cameron ayrıca 2017 yılında İngiltere'de yapılması planlanan AB üyelik referandumu öncesi Brüksel'e verilen bazı yetkileri geri almaya çalışacağını kaydetti.

Cameron, bu yetkileri geri alacağı konusunda umutlu olduğunu ama her hâlükârda üyelikten çıkış konusunda bir referandum yapılacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ben13 Mayıs 2014 11:15

    ingilterede ne varki gelelim artık herşey doğuda siz bize muhtaçsınız

  • cakir13 Mayıs 2014 01:25

    Hirsiz ingilizler kisi kendinden bilir isi dunyayi kaca bolduler dusunun arastirin osmanli parcalanmasadi ingiliz mingiliz kalmazdi hey gidi hırsızlar siz kaç ülkeye kan dökerek girdiniz onu soyle

  • Ank12 Mayıs 2014 23:40

    Sömürecek ülke kalmayınca ingilizler ingiltereyi terk etmeye başladı tamamen yabancı doldu ne ingilteresinden bahsediyorsun siz gelmeyin buraya

  • Süleyman12 Mayıs 2014 23:39

    Sayın kamerun, o kadar çok istiyoruz ki, gel etme gelelim.

  • champ12 Mayıs 2014 23:04

    Erol kardes yanlis dusunuyorsun tamam nufus yaslaniyorda dunyanin her yerinden akin akin insanlar UK geliyor.adamlarin yasli nufusuyla sorunu yok, adam cok calisacak (not ben ingiltede yasiyorum)sen saniyormusun bizim genc nufusumuz oraya akin edecek nerde it kopuk varsa ingiltere hayaliyle buraya gelecek daha cok sey var soylenecekte biraz dusun derim,

  • Vatansever12 Mayıs 2014 22:48

    Başımıza bir AB sarmışlar. Yıllardır aldıydık alacaktık diye oyalıyorlar. Bunlardan asla dost olmaz. Bizim bu sömürgecilere karşı özümüze dönmekten başka çaremiz yok.

  • Vatandas12 Mayıs 2014 22:12

    Sizde kabahat yok,Kabahat Avrupa birligine girmeye calisanlarda...

  • Erol Teksan12 Mayıs 2014 19:38

    Nüfusunuz yaşlanıyor. Yakında çalışacak adam bulamayacaksınız. O zaman görüşürüz bakalım kim kimi istemiyor.