E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan mülteci çıkışı: Artık sakıncalı hale geldi---

TÜSİAD'dan mülteci çıkışı: Artık sakıncalı hale geldi

TÜSİAD'dan mülteci çıkışı: Artık sakıncalı hale geldi
17 Kasım 2022 - 21:14 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanı Turan, "Türkiye'yi jeopolitik yönden bir tampon bölgeye çeviren, pek çok ilimizde demografik dengeleri de bozan mülteci anlaşmasının sürmesi giderek daha sakıncalı hale geldi" dedi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Anadolu Buluşmaları’nın üçüncü etkinliği, Kayseri’de düzenlendi.

Etkinlikte konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, dikkat çeken mesajlar verdi:

"YETİŞMİŞ İNSAN"

Yetkin, iyi yetişmiş, insan kaynağı olmadan hayalimizdeki Türkiyenin de olmayacağını bilmemiz gerekiyor. İş insanları olarak bizler bir araya geldiğimizde kurdaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve finansmana erişim sıkıntısı gibi konjonktüre ait gündem maddelerinin yanı sıra en çok konuştuğumuz konulardan biri de iyi yetişmiş insan kaynağının eksikliği. Öte yandan çalışanlar da kendi niteliklerine uygun iş bulamıyorlar.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş18 Kasım 2022 11:10

    Mülteci probleminin baş müessebibi olan Davutoğlunun Millet ittifakı içinde ne  işi var. Seçmen bu durumu hiç bir şekilde kabul etmeyecek Karanlık bir dönemde başbakanlık yaptığı halde varmı bir açıklaması.

  • BİRİSİ18 Kasım 2022 11:16

    Akp günahını Davutoğluna yamamaya çalışıyor. Komiksiniz komik.. 

  • HAN18 Kasım 2022 10:03

    cünki yetişmiş eleman bulamayacaksınız. yani köle. verdiğiniz parayla kimse tuzağınıza düşmeyecek. askari ücret zammında en cok sesi cikan sizlersiniz.tek derdiniz darphanenizin elemansiz kalma korkusu

  • BİRİSİ18 Kasım 2022 09:30

    Bu sözleri söylediği için her an tutuklanabilir. Çünkü hükümet hiç bir şekilde eleştiri istemiyor. Halbuki mülteci konusu kangren olmuş durumda. Binlerce terörist sokaklarda geziyor. Çoğunun kaydı bile yok.

  • Mucise Reis ;)17 Kasım 2022 22:42

    sen 10 işçiye kişi başı 10 bin ile 100 bin verirken... rakibin bir firma o paraya 20- 30 arası işçi çalıştırıyor. Yani bu durumda senin rekabet şansın elinden alınıyor. kayıtlı sgk veren devlete vergi veren batarken, merdiven altı kaçak çalıştıran faturasız gayri remsi çalışan vurkaç işleri yaparak, ucuz fiyatlar ve teklifler ile fason iş yapanlar düzenli olan piyasayıda bozuyor. İşçi ilk zamanlarda  ucuz çalışıp zarar etti, gömenler ucuz sende ucuz çalış diye baskı gördü, şuan ise patronlar rekabetten zarara görmeye başladı ve sesleri yükseldi. Aslında kendi gelecekleri için risk gördüler. İlk zamanlar ucuz işçi diye bol bol kullandılar... kendilerine ucu batmay abaşları bu tehlikeli durumun.

  • Liyakat17 Kasım 2022 21:44

    Kesinlikle katılıyorum artık geri dönsünler bukadar misafirperverlik yeter demografik yapıyı değiştirecektir milli ve yerliler bekliyoruz sözde değil özde

  • Reyizy17 Kasım 2022 21:29

    Herkesin canı na tak etti.lakin karşı çıkacak bir kurum kalmadı.

  • Ahmet 18 Kasım 2022 05:19

    Evet çünkü dış güçler tarafından yönetiliyor..