E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTUSKON: İddia sahiplerine iade ediyoruz---

TUSKON: İddia sahiplerine iade ediyoruz

TUSKON: İddia sahiplerine iade ediyoruz
25 Ocak 2014 - 14:56 borsagundem.com

TUSKON, Gülen’in medyaya sızan telefon görüşmelerinde geçen ananas olayının alaya alınmasına tepki gösterdi

Son günlerin Başbakan Erdoğan ile cemaat arasında en büyük polemik konusu ‘ananas’ olayında ve cemaatin düzenleyeceği iftara sponsor olmak isteyen işadamlarına gösterilen tepkide TUSKON sessizliğini bozdu. Fethullah Gülen'in medyaya yansıyan telefon görüşmelerinde geçen Uganda'ya ananas ticareti ile ilgili çıkan haberlere Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'ndan (TUSKON) açıklama geldi. İsim vermeden Başbakan Erdoğan’a da tepki gösterilen açıklamada TUSKON, "Hediyeleşmek Anadolu insanının gelenek, göreneği ve karakteristik özelliğidir. Bunların alaya alınmasını ve arkasında başka şeyler varmış iması ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz" dedi.

İşte TUSKON’un o açıklaması:

“Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON),çatısı altında faaliyet gösteren 7 federasyon, 212 dernek, bu derneklere üye 54 binden fazla işadamı ve bu işadamlarının temsil ettiği 140 binden fazla şirket ile ülkemizin büyük ve yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Kuruluş amaçlarımızdan en önemlisi müteşebbislerimizin farklı ve yeni dış pazarlara açılmalarını desteklemek suretiyle Türk iş dünyasına hizmet etmektir.

TUSKON’un organize ettiği Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 8 yılda 30 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldığı tahmin edilmektedir. 2006-2013 yılları arasında 19 kere düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 40 binyerli ve140 ülkeden 30 binyabancı olmak üzere toplam 70 bin işadamı ticaret ve yatırım yapmak için bir araya gelmiştir. T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Dışişleri Bakanlığı’yla işbirliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programları Afrika, Avrasya, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika bölgelerindeki tüm sektörlerden işadamlarının bir araya gelmelerine vesile olmuştur.

Sadece TUSKON üyeleri değil Türk müteşebbislerinin tamamına Afrika gibi potansiyel pazarlara açılmalarında yardımcı olmamızı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin bugüne kadar bize tavsiye ettikleri kamuoyunca bilinen bir gerçektir.

Ticaret köprülerinde insanları buluşturduğumuz gibi, iş dünyamızın seçkin simalarıyla görüşmek, onlara farklı ülkelerdeki iş fırsatları hakkında bilgi vermek ve ilgi duyanlara yardımcı olmak bir iş dünyası STK’sı olan TUSKON’un görevleri arasındadır. Bu çerçevede ülkemizin önde gelen işadamlarına Afrika ülkelerindeki çalışmalarında destek olmamız son derece doğaldır. Yapılan çalışmaların eleştirilmesi ve karalama kampanyasına dönüştürülmesi mi yoksa alkışlanması mı gerektiğini kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.

Uganda’nın İstanbul Fahri Konsolosu da olan Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın, TUSKON üyesi olan veya olmayan Türk işadamlarının Uganda’da ticaret ve yatırım yapmaları için yürüttüğü faaliyetler görevlerinin gereğidir. Uganda'da ihale edilecek petrol rafinerisi işini Türk şirketlerinin alması için yaptığı çalışmanın takdir edileceği yerde, başka mecralara çekilerek eleştirilmesinden esef duyuyoruz.

Hediyeleşmek Anadolu insanının gelenek, göreneği ve karakteristik özelliğidir. Bu çerçevede, Uganda’da yetişen lezzetli ve dünyaca meşhur ananas meyvesi zaman zaman iş dünyası, protokol ve medya mensuplarına hediye edilmiştir. Muhatapları da mektup yazma inceliği göstererek teşekkür etmişlerdir. Bunların alaya alınmasını ve arkasında başka şeyler varmış iması ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz.

Ayrıca, insanlarımızın dostluk ve birliktelik duygularının pekiştirilmesine hizmet eden bir muharrem iftarı programına Türkiye’nin büyük şirketlerinin sponsorluk desteğinde bulunmalarına vesile olmayı önemsiyoruz.

İnsanımızın eğitim yoluyla dünyaya açılmasını teşvik ettiği gibi iş adamlarımızın da farklı coğrafyalarda ticaret ve yatırım yapmasını tavsiye eden MuhteremFethullah Gülen Hocaefendi ile Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın bu konularda görüşme yapmasının farklı yönlere çekilmesini; bu görüşmenin hukuka aykırı ve yasadışı bir şekilde dinlenmesini ve görüşmelerin içeriğinin bazı basın yayın organları ve sosyal medyaya servis edilerek kişilerin iftira ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakılmasını kınıyoruz.

Mezkur konularla ilgili yasal girişimlerde bulunduğumuzu ve bulunmaya devam edeceğimizi, Türk iş dünyasına en güzel şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kutu kutu25 Ocak 2014 23:55

    bence bunca açıklama için kendilerini yormamalıydılar. ben olsam iki kelimelik basın açıklaması yapardım "ayakkabı kutusu". bu 2 kelimelik metni okuduktan sonra da basın mensuplarına teşekkür eder oradan ayrılırdım. zira bu 2 kelime (ayakkab kutusu) herşeyi özetliyor.

  • mehmet25 Ocak 2014 22:21

    hoca efendi,koça ananas,millete de ayvayı yedirdi.doların,avronun haline bakın.kendilerine beyaz saray yapmışlar,yazıklar olsun size.milletin hakkını yediniz para topladınız.

  • cemali25 Ocak 2014 20:45

    utangaç bir açıklama yapmak için neden bu kadar beklediniz

  • TUMSIADcı25 Ocak 2014 19:18

    Dün TUMSIAD başkanı konuştu. Bence adam çok güzel konuştu. Ananas ile Fethullah Hoca'yı meşgul ediyorsunuz, suçlusunuz. Adamın itibarını giderecektiniz nerede ise.

  • kral25 Ocak 2014 19:07

    tuskon kendilerine gelince hediye hükümete gelince cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu. kendileri sütten çıkmış ak kaşık. ağzınızla kuş tutsanız bu millet size inanmaz. ananas, çikita muz, petrol tatlıdır herhalde. yoksa cemaatin çarkı nasıl dönüyor. bu insanlar bilmiyor mu zannediyorsunuz.

  • necmi25 Ocak 2014 17:50

    alacaktır Mehmet hele senin gibi borazancılar fazlasıyla alacaktır, belge var görüntüler var çalmışsınız hala daha din iman aihiret diyorsunuz ya pes doğrusu

  • YUHHH.25 Ocak 2014 17:11

    ULAN HANİ DİNİ CEMAATTİNİZ. HALA KIVIRIYOSUNUZ.. THY, ERDEMİR, TÜPRAŞ, TCDD, BAKANLIKLAR, ŞİRKETLER, TORPİLLE SOKTUĞUNUZ ADAMLAR. GİZLİ MENFAATLERİNİZ.. HEPSİ KABAK GİBİ MEYDANDA. HALA KIVIRMAYA DEVAM EDİN. UCU NEREYE DOKUNACAK BAKALIM :)

  • Devrim25 Ocak 2014 17:06

    Bütün Şer güçleri birleşti ekonomik finans sosyal olarak çok yukselmekte olan ulemizi ne hale getrdiler. Cemaat chp mhp kolaisyonu ve dış psikolojik sosyolojik destekciler! Ulkenin ekonomisini yıkarsak akp yıkarız anlayışıyla muhalefet!

  • mehmet25 Ocak 2014 16:39

    bazılarının hiç bir şeye saygısı olmayabilir.herkes er yada geç ettiğinin karşılığını alır.burada yada ahirette sabırlı olmak lazım

  • özgur25 Ocak 2014 16:14

    ananas tan kastın elmas olduğu apacık ortada yoksa ülkede anas mı bitti de ta ugandadan getirtiyorsunuz.........

  • cemil25 Ocak 2014 15:50

    tayyip ne dese boş, güvenilirliğini yitirmiştir, menfaat, rant düşkünü olduğunu ispatlamıştır

  • ahtapotun kolları 25 Ocak 2014 15:21

    şapka düştü kel göründü