E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivTüvTürk'ten yeni hizmet---

TüvTürk'ten yeni hizmet

TüvTürk'ten yeni hizmet
27 Aralık 2011 - 20:43 borsagundem.com

TÜVTURK, gezici araç muayene istasyonlarında egzoz gazı emisyon hizmeti de vermeye başladı

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 193, Kütahya'da 4 sabit istasyonunda araç muayenesine ek olarak egzoz gazı emisyon ölçüm hizmeti verildiği bildirildi.
Ülke genelinde sabit istasyonun bulunmadığı 800'ün üzerindeki ilçeye 73 gezici istasyonla araç muayene hizmeti götürüldüğü ifade edilen açıklamada, gezici araç muayene istasyonlarında egzoz gazı emisyonu ölçümü hizmeti de verilmeye başlandığı ifade belirtildi.
Açıklamada, gezici istasyonda egzoz gazı ölçümü hizmeti almak isteyen araç kullanıcılarının, araçlarıyla birlikte sadece ruhsatlarıyla muayeneye gelmelerinin yeterli olduğu duyurularak, şöyle denildi:
''TÜVTURK tarafından gerçekleştirilmekte olan periyodik araç muayenesinde, egzoz gazı emisyon ölçümünün bulunmaması ağır kusur kapsamında yer alıyor. Emisyon ölçüm işlemi sonucu sınır değerlere uygun çıkmayan araç sahibi, bu duruma neden olan kusuru gidererek ölçümünü bir ay içerisinde herhangi bir ücret ödemeksizin tekrar yaptırabiliyor. Egzoz gazı emisyon ölçümünün araç muayenesi ile bağlantılı olmasına rağmen bugüne kadar bazı ilçelerde ölçüm hizmeti veren bir nokta olmadığı için araç sahipleri ciddi anlamda mağdur oluyor ve araç muayenelerini ilçelerinde gezici istasyonlarda yaptırırken, sadece egzoz ölçüm işlemi için komşu ilçelere veya şehirlere gitmek durumunda kalıyordu. Yeni uygulama bu nedenle birçok araç sahibi için büyük bir kolaylık sağlıyor.''
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan rutin denetimlerde, egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmadığı tespit edilen araç sahiplerine 710 lira, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan araç sahiplerine ise 1423 lira idari para cezası öngörüldüğü hatırlatılan açıklamada, egzoz gazı emisyon ölçümünün hususi otomobiller için ilk üç yıl sonunda ve devamında iki yılda bir, resmi otomobiller için ilk iki yıl sonunda ve devamında yılda bir, diğer motorlu taşıtlar için ilk yıl sonrası ve devamında yılda bir yapılmak zorunda olduğu kaydedildi.
Açıklamada, trafikte seyreden ve 10 yaşını aşmış motorlu taşıtların her yıl egzoz ölçümü yaptırma zorunluluğu bulunduğu, traktörler, iki veya üç tekerlekli araçlar ile 1 Ocak 1980'den önce trafiğe tescil edilmiş dizel motorlu taşıtların ise egzoz gazı emisyon ölçümünden muaf tutulduğu bilgisi verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)