E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTwitter'dan hükümete ret---

Twitter'dan hükümete ret

Twitter'dan hükümete ret
26 Haziran 2013 - 10:15 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Twitter hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmıyor."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sosyal medya konusunda yapılan girişimler hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, 'Twitter'ın henüz hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını' belirtirken, 'internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması gerektiğini' ifade etti.
Yıldırım, hükümetin sosyal medyayla girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek, 'buna rağmen Twitter'ın hükümetle işbirliği yapmaya olumlu bakmadığını' söyledi.
Facebook'la uzun süredir işbirliği içinde olduklarını ve bir sorun yaşamadıklarını belirten Yıldırım, "Twitter ve Facebook, ABD merkezli olduğu için herhangi bir sorun yaşandığında iki ülke arasındaki sekiz saatlik zaman farkı sıkıntıya neden oluyor"
Yıldırım, "Bir sıkıntı yaşandığı zaman Türkiye'de temsilci olması gerekir, bu temsilcileri muhattap almamız gerekir. Zamanla bu sorunu aşmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
İNTERNET DEĞİŞİM NOKTALARI ARTMALI
Binali Yıldırım ayrıca, Türkiye'de gerçekleşen bilgi akışının yurt dışından gediğine dikkat çekti.
Yıldırım, internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması sayesinde, 'bilgi akışının yurt dışını dolaşmadan, doğrudan Türkiye üzerinden gelmesi gerektiğini' söyledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 26 Haziran 2013 14:19

    Facebook ve Twitter başbakanın gerçek yüzünü Halkımıza çok iyi gösterdi. Tek Adamlığına, Diktatörlüğüne, Ona Biat edilmesine son verdirdi...Polise emir vererek Halkımıza uygulattığı şiddeti, zulümü bütün Dünyaya çok açık, net, şeffaf olarak saniye saniye gösterdi. Başbakanın Sansürü işe yaramadı. Bütün Dünya başbabakın nasıl biri olduğunu ibretle izledi.

  • 26 Haziran 2013 14:16

    Başbakan Türkiye'de Medyayı satın aldığı, Biat ettirdiği gibi TWITTER'ı da susturacağını sandı her halde. Kusura bakma başbakan SOSYAL MEDYA da sana boyun eğemez:))

  • Suzan Akın26 Haziran 2013 14:08

    Twitter gereksiz bir uygulama

  • HOPE26 Haziran 2013 12:34

    TWİTTER GEREKEN CEVABI VERMİŞ NOKTA

  • Twitt26 Haziran 2013 11:39

    İşbirliği yapmıyorlarsa kapatırlar ne de olsa ileri demokrasi böyle bir şey.

  • TC Çapulcu Mehmet26 Haziran 2013 11:33

    İşte Sosyal Medya Anlayışı budur..

  • Yalın Sağ26 Haziran 2013 11:11

    Bu adıma olumlu yanıt vermeyen Twitter kapanmalı bence. Çünkü yarın twitter ile ilgili mağduriyetiniz olursa Savcılığa geldiğinizde savcılık size soruşturmaya gerek yoktur diye karar verecek, çünkü Twitter paylaşımı Türkiyeye açmıyor. Şahsınıza karşı yapılabilecek tüm aleyhe işlemlerde twitter yardımcı olmuyor Türkiyeye, bu nedenle twitter paylamışı açmalı görüşündeyim. Aksi halde kim olursa olsun mağduriyetler giderilemez şekle gelecektir.