E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTwitter'ın tamamen kapatılması imkansız---

Twitter'ın tamamen kapatılması imkansız

Twitter'ın tamamen kapatılması imkansız
23 Mart 2014 - 10:59 borsagundem.com

Twitter'la ilgili gelişmeler için "Tamamen kapatılması kanunen imkansız" diyen Gül kendisinin de dinlendiği iddiası için 'muhtemel' ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım ağı Twitter’a erişim engelliyle ilgili herhangi bir şekilde bu tip platformların tamamen kapatılmasının kanunen mümkün olmadığını, ancak sayfalarda suç işleniyorsa ilgili sayfanın kapatılabileceğini söyledi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Hollanda’ya giden Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Twitter’a engel konulduktan sonra attığı tweeti hatırlatarak “Yasağı siz de delmiş olmadınız mı? Bir de sizin imzaladığınız yasa sonucu böyle bir şey yapılabildi gibi bir algı var” sorusu üzerine Gül şu yanıtı verdi:  

KULLANANLAR ARTTI

“Milyonlarca insanın beklentisi çok önem arz ediyordu, o yasayı imzaladım ama imzalarken hükümetle yakın temas içerisinde konuştum. Bir hafta içinde yasanın değiştirilmesini ve mahsurlu noktaların giderilmesi konusunda anlaştık. Nitekim bir hafta içerisinde yasa değişti. Herhangi bir şekilde internetin ve bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen mümkün değil. Ancak bir sayfada birisi suç işliyorsa sadece o sayfa kapatılabilir, mevzuatımız şu anda bu şekilde. Bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir.
Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı ‘kapandı’ denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Bunu bilmemiz gerekir.”

HOŞ OLMAYAN DURUM

ABD’de 2012’de Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek, Apple, Google, facebook, twitter gibi büyük şirketlerle görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Gül, twitter’in genç sahipleriyle bir araya geldiklerini anlattı. Gül, şöyle devam etti:
“Bu sıkıntılar ortaya çıkınca arkadaşlarıma talimat verdim, temasa geçtiler. İlişkimiz devam ediyordu. Bu tatsız durumun bir an önce bitmesiyle ilgili diyaloğun hemen başlaması yönünde. Bunlardan hep en üst seviyede karşılık geldi. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabii ki Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor.”

“Türkiye içinde de bir girişiminiz oldu mu” sorusuna Gül, “Sayın bakanlar seçim kampanyası için Ankara dışında. Telefonla görüştük. İlgili görevlileri çağırdım, bilgi aldım. Twitter’ın Türkiye’de temsilcisi yok. Şimdi bunların hemen temsilci olacak şekilde demeyim de bir avukatları, onların adına hareket edebilecek kanal oluşmuş oldu. Bazı mahkeme kararları, haklı gerekçelerden bahsedildi. İnanıyorum ki gerekli tedbirler alınıp bu tip yasaklar en kısa süre içinde kalkacaktır.”

KAYGIM DA YOK KORKUM DA

Benimle ilgili ihtimal dışı diyemem.  Ama bu konularla ilgili herhangi bir kaygım ya da korkum söz konusu değildir varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasından.
Benim böyle bir bilgim yok. Ama devlet ciddiyeti içinde her türlü tedbirler alınır
Eğer devlet görevlisi olarak kanunların verdiği istikamet bu dinlemeleri yapan insanlar kendi amaçları doğrultusunda bu tip dinlemeleri yapıp kanunsuz işler yaparlar da kimse ihtimal dışı olamaz. Böyle bir şey varsa benim bilgim dahilinde değil. Ama varsa böyle bir bilgim yok
Ama varsa herhangi bir korkum ya da kaygım yok.

SÜLEYMANŞAH SAYGI KARAKOLU VE İŞİD TEHTİDİ

Bazı ülkelerin ana vatanları dışında da toprakları vardır. Bunlar bazen adalar olur farklı kıtalarda olur. Bizim de ana vatan dışında tek toprağımız burasıdır.
Ana vatan nasıl korunursa orası da aynı şekilde korunur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz 24 Mart 2014 11:12

    ULUSAL ÇIKARLARIMIZA ZARAR VERİRSE BAL GİBİ KAPATILIR...

  • çağdışı24 Mart 2014 08:03

    Kimisi kupon yerler , AVM , rant peşinde koşmaktan çağdışı kalmış olabilir mi ? Hangi devirde yaşıyoruz !

  • hacı23 Mart 2014 11:50

    gül demek ki ihale, zorbalık, zina işleriyle uğraşmamış korkusu yok, korkusu olanların sahtekar yüzü de böylelikle açığa çıkmış oluyor. gül erdoğana mesajı vermiş...

  • flamenco7223 Mart 2014 11:20

    Başabakan aba altından GÜL'e sopa gösteriyor bence...Bak elimizde senin kayıtların var..Eğer suyumuza gitmezsen..yarın onları veririz..nasıl olsa herkes cemaatten biliyor hesaaabı