E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Büyük rotasyon nakitten hisse senetlerine doğru olacak---

UBS: Büyük rotasyon nakitten hisse senetlerine doğru olacak

UBS: Büyük rotasyon nakitten hisse senetlerine doğru olacak
24 Temmuz 2024 - 13:33 borsagundem.com

UBS, S&P 500’ün yıl sonuna kadar yüzde 17 oranında yükseleceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS, büyük rotasyonun nakitten hisse senetlerine doğru olduğunu ve bunun ABD borsalarında yıl sonuna kadar yüzde 17 oranında yükselişe yardımcı olabileceğini söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, yatırımcılar son dönemde büyük hisse senetlerinden küçük şirketlerin hisselerine doğru gerçekleşen rotasyona odaklanırken UBS, ufukta yatırımcıların dikkat etmesi gereken daha da büyük bir rotasyonun gerçekleşmek üzere olduğunu iddia ediyor.

Daha güçlü rotasyon

Insider’ın haberine göre, bankanın paylaştığı not, bu rotasyonun nakit ve tahvillerden hisse senetlerine bir geçişe işaret ediyor ve bunun S&P 500'ün yıl sonuna kadar yüzde 17 oranında bir yükseliş yaşamasını sağlayabileceğini belirtiyor.

Para piyasası fonlarında 6 trilyon dolardan fazla nakit bekleten yatırımcılar, Fed'in bu yılın sonlarında faiz indirimlerine devam etmesi halinde bu parayı borsaya yeniden yatırmak zorunda kalabilir. Para piyasası fonları yıllık bazda yaklaşık yüzde 5 oranında getiri sağlıyor ancak Fed'in Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen faiz indirimlerinin ardından bu oranın hızla düşmesi bekleniyor.

Küçük ölçekli hisselerdeki yükseliş geçici olabilir

UBS, nakitten hisse senetlerine geçişin yatırımcıların izlemesi gereken daha güçlü ve net bir rotasyon olduğunu ifade ediyor ve son haftalarda yatırımcıların dikkatini çeken küçük ölçekli hisse senetlerindeki yükselişin eğer ekonomik büyüme yavaşlarsa ya da Fed faiz oranlarını beklendiği kadar indirmezse hızla sönebileceğini ekliyor.

UBS varlık tahsisi başkanı Jason Draho, küçük ölçekli hisse senetlerindeki son yükseliş hakkında şunları söylüyor: “İyi makro veriler ile rotasyon ticaretinin sürdürülmesi için gereken ideal koşullar arasında ince bir çizgi var."

Ancak nota göre, nakit ve tahvillerden borsaya potansiyel rotasyon lehine pek çok işaret bulunuyor ve bu hareket, S&P 500'ün yıl sonuna kadar yüzde 17'lik bir kazancıyla da örtüşüyor.

Draho, “Yine de yatırımcıların daha düşük oranlara pozisyon almasını, kaliteli büyüme hisseleri aramasını ve yapay zeka fırsatını yakalamasını öneriyoruz” diyor.

‘Kükreyen 20’ler’

Draho, “Enflasyonun düşürülmesi, sağlam ekonomik büyüme ve yapay zeka teknolojilerinden artan üretkenlik yoluyla elde edilecek sağlam ekonomik veri potansiyeliyle ‘borsaların Kükreyen 20’ler' sonucunu körükleyebilecek ‘kesinlikle makul bir senaryo’ya doğru yol aldığını ve bunun giderek daha olası hale geldiğini tahmin ediyoruz” diyor.

Nota göre, böyle bir senaryo tüm hisse senetlerinin yükselmesine yardımcı olsa da piyasanın seçilmiş bir köşesi için daha da iyi anlamlar taşıyor. Draho, “Bu senaryo küçük sermayeli şirketler için iyi ve mutlak anlamda döngüsel olmalı ancak 1990'ların sonlarında olduğu gibi teknoloji, büyüme ve momentum hisseleri için daha da iyi olmalı” şeklinde konuşuyor.

Draho, yıl sonu S&P 500 fiyat hedefi olan 5.900 puanı yineliyor ancak endeksin yıl sonuna kadar 6.500 puana ulaşması yönündeki boğa senaryosunun hala mümkün olduğunu da ekliyor. Draho, “Enflasyonu ortadan kaldıran kusursuz büyüme, sonucu 6500 puanlık boğa seviyesine doğru saptırıyor. Bu senaryoda bir rotasyon ticareti olacak ancak bu geçiş nakit ve tahvillerden hisse senetlerine doğru gerçekleşecek” diyor.

Borsada rotasyon kısa sürecekBorsada rotasyon kısa sürecek

 

Wall Street’teki rotasyon borsalar için iyi haber mi?Wall Street’teki rotasyon borsalar için iyi haber mi?

 

Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?

 

Bank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecekBank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecek

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

Para piyasası fonlarındaki 6 trilyon dolarlık nakit neden hisse senetlerine akmıyor?Para piyasası fonlarındaki 6 trilyon dolarlık nakit neden hisse senetlerine akmıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)