E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUBS, dolarda gerilemenin yakın olduğuna inanıyor ---

UBS, dolarda gerilemenin yakın olduğuna inanıyor

UBS, dolarda gerilemenin yakın olduğuna inanıyor
22 Aralık 2016 - 07:40 borsagundem.com

UBS analisti tarafından bugün yapılan açıklamada, dolarda artık açık gitme zamanının yaklaşma şansı olduğu ifade edildi

UBS analisti tarafından bugün yapılan açıklamada, piyasaların dolarda yeni yükselişler yaşanacağına oynamaya devam edebileceği, ancak dolarda artık açık gitme zamanının yaklaşma şansı olduğu ifade edildi.

ABD'de Trump'un sürpriz seçim zaferinden bu yana dolar değer kazanmış ve Fed'in piyasaları şaşırtan faiz artırımı da bu sürece destek vermişti. Geçen hafta yapılan artırımın ardından önümüzdeki yıl üç faiz artışına daha gidileceği beklenmeye başladı ki böylece faiz artırım beklentileri öncekinin iki katına yaklaştı.

UBS'e göre önümüzdeki yıl oyunun adı "yüksek enflasyon" olacak.

Çarşamba günü dolar endeksi (Bu endeks, bir döviz sepeti karşısında doların değerini ifade ediyor) yükselişini sürdürdü ve 2002 Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 103.65'i gördük.
Ancak UBS analisti Adrian Zuercher, bu yükselişin yakında sona erebileceğine dikkat çekiyor.

CNBC'nin "Squawk Box" programında konuşan, Zuercher, "Bu yükseliş adil değil" ifadelerini kullandı ve doların ciddi ölçüde aşırı değerlenmiş durumda olduğunu belirterek, 4 yıldır yaşanan yükselişin ardından ABD para biriminin diğer G10 ülkeleri paralarına kıyasla aşırı değerli durumda olduğunu belirtti. Bunun euro karşısında yüzde 15 ila 20 ve Japon Yeni karşısında yüzde 30 seviyesinde olabileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)