E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUBS'ten dolar, altın ve petrol tahmini---

UBS'ten dolar, altın ve petrol tahmini

UBS'ten dolar, altın ve petrol tahmini
22 Ağustos 2024 - 14:00 borsagundem.com

Doların zayıf kalabileceğini ve altın fiyatlarının 2025'te 2.700 dolar/ons olması için ETF girişlerinin artması gerektiğini belirten UBS, petrol fiyatlarının ise 85-90 dolar aralığına döneceğini öngörüyor.

Zürih merkezli İsviçre bankası UBS, dolara ilişkin tahminlerini paylaşırken, önümüzdeki döneme dair altın ve petrol öngörülerini de açıkladı.

UBS Global Wealth Managemet tarafından yayınlanan bir araştırma notunda, doların son zamanlardaki düşüşünün ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerinin yakın görünmesi ve ABD bütçe açığının endişe kaynağı olmaya devam etmesi nedeniyle zayıf kalabileceği ifade edildi.

UBS analistleri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole sempozyumunda faiz indirimlerine giden yola işaret edeceğinilm beklendiğini ve Fed'in dün açıklanan toplatı tutanaklarının yetkililerinin çoğunluğunun eylülde bir indirim eğiliminde olduğunu, bazılarının ise derhal bir indirime açık olduğunu gösterdiğini belirtti.

Diğer yandan UBS'e göre ABD'nin artan bütçe açığı ABD başkanlık seçimini kimin kazandığına bakılmaksızın ilgi odağana yerleşecek.

Altın-petrol tahmini

UBS, 2025 ortası altın fiyatı hedefi olan 2.700 dolar/ons seviyesine doğru bir sonraki yükseliş hamlesi için altın borsa yatırım fonu (ETF) girişlerinde artış gerektiğini düşünüyor

Banka, önümüzdeki aylarda Brent petrol fiyatlarının varil başına 85-90 dolar aralığına geri dönmesini bekliyor.

 Dolar/TL'de son durum Dolar/TL'de son durum

 

Euro, dolara karşı güç topluyorEuro, dolara karşı güç topluyor

 

Dolar, euro karşısında toparladıDolar, euro karşısında toparladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)