E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS'ten 'hisse senedi' analizi---

UBS'ten 'hisse senedi' analizi

UBS'ten 'hisse senedi' analizi
19 Eylül 2024 - 13:11 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarının, Fed'in faiz indirimi süreçlerinde pozitif yönlü hareket ettiğine dikkat çeken UBS, son 50 baz puanlık faiz indiriminin de hisse senedi piyasalarına pozitif yansıyacağı yönünde tahminlerde bulundu.

UBS, Fed'in 4 yıl aradan sonra faiz indirimine başlamasının ABD hisse senedi piyasalarına pozitif yansıyacağını öngördü.

UBS yaptığı değerlendirmede, "Tarihsel olarak hisse senedi piyasaları, ABD ekonomisi resesyonda değilken Fed'in faizleri düşürdüğü dönemlerde iyi performans göstermiştir. Bu dönemin de istisna olmamasını bekliyoruz. Temel senaryomuz SP500'ün yılsonuna kadar 5.900'e ulaşması ve Haziran 2025'e kadar 6.200'e yükselmesi yönündedir" dedi

UBS Varlık Yönetim'nin kıdemli yatırım stratejisti Brian Rose da yaptığı değerlendirmede Fed'den 50 baz puan faiz indiriminin bu yıl 100 baz puan indirim yapılacağı yönündeki beklentilerine paralel olduğunu söyledi.

Rose, politika yapıcıların, enflasyonun devam eden dinamikleri göz önüne alındığında, bu sefer muhtemelen "bazı kesintileri önden yüklemeyi" tercih ettiğini açıkladı

Brian, Powell'ın Bej Kitap'tan bahsetmesinin, Fed'in özel sektör temasları tarafından sağlanan bilgilerin muhtemelen ekonomiye yönelik potansiyel aşağı yönlü riskler konusunda bir uyarı görevi gördüğünü gösterdiğini de sözlerine ekledi.

BofA ve Goldman Sachs'ın Fed faiz beklentilerinde revizeBofA ve Goldman Sachs'ın Fed faiz beklentilerinde revize

 

Hisse senedi piyasaları Fed’den istediğini alabildi mi?Hisse senedi piyasaları Fed’den istediğini alabildi mi?

 

Altında Fed yankısıAltında Fed yankısı

 

Bitcoin'e 'Fed' dopingiBitcoin'e 'Fed' dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)