E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS'ten TL tavsiyesi---

UBS'ten TL tavsiyesi

UBS'ten TL tavsiyesi
03 Ekim 2024 - 08:11 borsagundem.com

Enflasyondaki düşüş, sıkı para politikası, mali kısıtlama belirtileri ve cari dengedeki fazlanın son bir ayda Türk lirası’nda carry trade’i desteklediğini belirten İsviçreli banka UBS, TL'de uzun pozisyon tavsiyesini sonlandırdı.

İsviçre bankacılık devi UBS, Türk Lirası ile ilgili değerlendirmesini yayınladı.

Banka yayımladığı bir notta, yakın vadede risk-kazanç görünümü daha az cazip göründüğünden, Türk Lirası'nı ABD dolarına karşı uzun pozisyona alma önerilerini sonlandırdıklarını açıkladı.

Bloomberght''te yer alan habere göre, 2 Ekim tarihli notta, “Enflasyonun düşüşü, sıkı para politikası, mali kısıtlama belirtileri ve cari dengede fazla, son bir ayda Türk lirası’nda carry trade’i destekledi” ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık yüzde 12'lik potansiyel toplam getiri ile yakın vadede daha az cazip bir risk-kazanç gördüğünü belirten UBS, mevcut pozisyonları olan yatırımcılara kâr elde etmelerini önerdiklerini kaydetti.

Öte yandan yayımlanan notta, “Türkiye'deki politikaların evrimini ve makroekonomik dengesizliklerin ele alınmasındaki ilerlemeyi izlemeye devam edeceğiz” denildi.
 

EBRD'den Türkiye için yeni büyüme tahminiEBRD'den Türkiye için yeni büyüme tahmini

 

Fitch, Türkiye'de faiz indirimi için tarih verdiFitch, Türkiye'de faiz indirimi için tarih verdi

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)