E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS'ten yapay zekâ yorumu: Borsada artışa liderlik edebilir!---

UBS'ten yapay zekâ yorumu: Borsada artışa liderlik edebilir!

UBS'ten yapay zekâ yorumu: Borsada artışa liderlik edebilir!
19 Eylül 2024 - 09:54 borsagundem.com

UBS, tarafından yayınlanan bir araştırma notunda, “Teknoloji içinde yapay zekânın gelecek yıllar boyunca borsalarda kazançların lideri olacağını bekliyoruz" ifadesi kullanıldı

UBS Wealth Management, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indiriminin ardından borsalarda kazançların artabileceğini ve özellikle teknoloji sektöründe hızla büyüyen şirketlerin hisselerinin daha da yükseleceğini belirtti.

UBS Wealth Management yatırım ofisi tarafından yayınlanan bir araştırma notunda, “Teknoloji içinde yapay zekânın gelecek yıllar boyunca borsalarda kazançların lideri olacağını bekliyoruz ve stratejik olarak bu temaya yatırım yapılmasını tavsiye ediyoruz” denildi.

UBS, yatırımcıların konjonktürel ve jeopolitik risklere göre gelecek aylarda artabilecek teknoloji sektöründeki volatiliteyi kullanarak yapay zekâya daha uygun fiyatlardan uzun vadeli yatırım yapabileceklerini belirtti.

Yapay zeka yarışında dev ortaklıkYapay zeka yarışında dev ortaklık

 

Goldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyorGoldman Sachs yapay zekadaki düşüşü satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Eylül 2024 10:25

    Ülke olarak bu işe girmemiz gerekli. Gelecekte askeri savunma sistemleridne bu zekalar kullanılacaktır. Belkide insan gibi düşünmeyen bu zekalar insanlığı savaşa sürükleyecek . ör: rus komutan zamanında üzerine gelen abd den füzeler görmüş radar vb sistemelrde izlemiş izlemiş izlemiş emin olamamış. insanlık duyguları gereği olayın mantıksız ve gereksiz bir mevzu olduğunu düşünmüş. karşılık vermemiş. sonra teknık sorun olduğu anlaşılmış. Sonrasında ilgili komutan, gerçek bir saldırı olsa rus silahları ile karşılık veremeyecek durumdasın diye görevden almış. Ama yapay zeka olsa, ilk tehditte yazılımsal olarak gerekli saldırı cevabını verebilirdi. Yani bu zeka iyimi? kötümü? eşit duruyor.