E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÜç büyüklerden transfer çılgınlığı---

Üç büyüklerden transfer çılgınlığı

Üç büyüklerden transfer çılgınlığı
10 Ocak 2013 - 12:30 borsagundem.com

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş son 5 sezonda yaptıkları transferlerle büyük değişim yaşadılar

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, son 5 sezonda dış transferde şimdiye dek 61'i yabancı, toplam 136 futbolcuyla sözleşme imzaladı.
Türk futbolunun lokomotifi olan 3 büyük kulüp, hedefledikleri başarılara ulaşmak amacıyla transferde oldukça aktif bir görüntü sergiledi.
"Üç Büyükler" içinde son 5 sezonda transferde en hareketlisi Galatasaray, en istikrarlısı ise Fenerbahçe olarak kayıtlara geçti.
Galatasaray, söz konusu dönemde 26 yabancı, 25 Türk toplam 51 oyuncuyu kadrosuna kattı. Aynı dönemde Beşiktaş, 30 Türk, 19 yabancı uyruklu futbolcuyu transfer etti, Fenerbahçe ise 20 Türk, 16 yabancı oyuncuyla sözleşme yaptı.
Büyük değişim
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 2008-2009, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında renklerine kattığı oyunculardan bu sezonki kadrolarında çok azı bulunuyor.
"Üç Büyükler" söz konusu 3 sezonda 11'i kiralık olmak üzere dış transferde toplam 82 oyuncuya imza attırdı, ancak, bu sezonki kadrolarında sadece 19'u yer alıyor.
Galatasaray, bu 3 sezonda 5'i kiralık olmak üzere 32 oyuncuyu kadrosuna kattı, bu sezonki kadrosunda bu oyunculardan sadece Baros, Gökhan Zan, Ufuk Ceylan, Yekta Kurtuluş ve Çağlar Birinci bulunuyor.
Beşiktaş, aynı dönemde 5'i kiralık 29 oyuncuyu renklerine kattı, bu sezonki kadrosunda bunlardan Sivok, İsmail Köybaşı, Fernandes, Almeida, Ersan Adem Gülüm, Hilbert, ve Cenk Gönen yer alıyor.
Fenerbahçe ise aynı sürede 1'i kiralık 21 oyuncuyu transfer etti. Bu sezonki kadroda Cristian, Mehmet Topuz, Bekir İrtegün, Stoch, Caner Erkin, Serkan Kırıntılı ve Yobo yerlerini koruyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)