E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüUCAK: Ege Kraft'ın devri---

UCAK: Ege Kraft'ın devri

UCAK: Ege Kraft'ın devri
14 Mayıs 2013 - 15:00 borsagundem.com

Usaş Uçak Servisi olağan genel kurul toplantısında Ege Kraft'ın devralınmasının reddine karar verildi

Usaş Uçak Servisi, bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.' nin bütün aktifi ve pasifi ile kül halinde devralınması suretiyle birleşmesine yeterli sayıda oy alınamadığından birleşme kararınının reddine karar verildiğini açıkladı. Açıklama sonrası UCAK hisseleri yüzde 15.19 düşüşle 2.01 TL'den işlem görüyor.
Şirketin konuyla ilgili yayınladığı genel kurul toplantı sonucu şöyle:
"Gündemin 16'ncı maddesinin görüşülmesine geçildi.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 29.03.2013 tarih 929 sayılı izin yazısı doğrultusunda Şirketimizin,TTK, KVK ve SPKn ilgili maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu Seri 1 No: 31 sayılı birleşme işlemlerine ilişkin esaslar tebliği hükümleri çerçevesinde; İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu'na 651986 sicil numarası ile kayıtlı 207.500.000 TL ödenmiş sermayeli Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ni bütün aktifi ve pasifi ile kül halinde devralınması suretiyle birleşmesi ve Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 04.03.2013 tarihli Birleşme Sözleşmesi, 30.09.2012 tarihli Birleşme Bilançosu Genel Kurul'un onayına sunuldu.
2.933.695 adet pay sahibi UMUT ERYALÇIN söz aldı. Gündemin 16. Maddesini şirketin bu durumdan olumsuz etkileneceğini düşünerek olumsuz oy kullanıyorum. Bu hususa ilişkin muhalefet şerhimin toplantı tutanağına yazılmasını talep ediyorum dedi.
Yapılan oylama sonucu Şirketimizin Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.' ni bütün aktifi ve pasifi ile kül halinde devralınması suretiyle birleşmesine 04.03.2013 tarihli Birleşme Sözleşmesi ve 30.09.2012 tarihli Birleşme Bilançosunun kabul edilmesi ve birleşme ile ilgili diğer işlemlerin tamamlanması konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde Şirketimizin Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşmesi, 436.088 adet olumlu oya karşılık 2.933.695 adet red oyu ile reddine karar verildi.
- Birleşme kararı red edildiğinden dolayı gündemin 17' nci maddesi görüşülemedi
-Gündemde başka görüşülecek madde olmadığından Divan Başkanı Şirkete başarılar dileyerek toplantıyı kapattı."
Geçtiğimiz Nisan ayında Usaş Uçak Servisi A.Ş.'nin, Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi
devralma yoluyla birleşmesine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'nun SPK) 26/03/2013 tarih ve 10/364 sayılı kararı ile işleme taraf ortaklıkların genel kurullarından önce onay verildiği açıklanmıştı. açıklamada birleşmeye onay verilmesinin birleşmenin kurul veya kamuca resmi teminatı anlamına gelmediği belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)